Novice

Mercedesova limuzinska različica razreda A tudi v Evropi

Potem ko so pri nemški znamki Mercedes-Benz že v spomladanskih mesecih pokazali limuzinski razred A s podaljšano medosno razdaljo, namenjen kitajskemu trgu, so sedaj predstavili še nekoliko drugačno verzijo, ki bo na voljo tudi pri nas in v ZDA.

Limuzinska verzija Mercedesovega razreda A, ki jo bomo v evropskih salonih našli koncem tega leta, je za 13 centimetrov daljša od kombilimuzinske različice (4.549 mm), medtem ko dolžina medosja ostaja enaka (2.729 mm). Bližnji rival Audijevega limuzinskega A3, ki se ponaša s 420-litrskim prtljažnim prostorom, pa se lahko obenem pohvali z izjemnim količnikom zračnega upora 0.22, kar je ena izmed najnižjih vrednosti med serijskimi modeli.

Novi limuzinski A bo na začetku na voljo z dvema agregatoma, pri čemer bo moč izbirati med bencinskim A200 z 1,33-litrskim motorjem, ki prozvede 163 »konjev« največje moči, ter dizelskim A 180d z 1,5-litrskim motorjem (116 KM). Pri obeh motornih opcijah bo za prenos moči skrbela 7-stopenjska menjalna avtomatika. Serijsko bo limuzinski A ponujal najnovejši info-zabavni sistem MBUX z dvema 7-pačnima zaslonoma, opcijsko pa bodo na voljo tudi večji (10,25-palčni).

Evropski kupci bodo novo Mercedesovo limuzino, ki jo bodo za evropski trg proizvajali v nemškem Rastattu, lahko prvič videli na avtomobilskem salonu v Parizu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Popolnoma nov Audi Q3 je večji in bolj povezan
Lamborghini Aventador SVJ je novi kralj Nürburgringa