Novice

Lamborghini Huracan Evo zdaj tudi kot Spyder

Po razkritju kupejevskega Huracana Evo so Italijani za Ženevo pripravili še njegovo izpeljanko zgoraj brez. Tej so primaknili v ime naziv Spyder.

Pogonska tehnika ter praktično vsa preostala pogonska in vozna tehnika izhaja neposredno iz kupeja, kar pomeni 5,2-litrski atmosferski V10 z največ 470 kW (640 KM) in 600 Nm navora, samodejni dvosklopkovni menjalnik, štirikolesni pogon in kopico elektronike za podporo vozniku. Zaradi odstranjene strehe so morali njegovo konstrukcijo jasno ojačati, kar se odraža v nekaj večji lastni masi (1.542 kg). Posledično rabi Spyder 0,2 sekunde več do sto (3,1 sekunde proti 2,9) ter 0,3 sekunde več do 200 km/h (9,3 s proti 9,0), končna hitrost pa je s 325 km/h enaka za oba.

Trdo streho kupeja nadomešča v Spyderju elektrohidravlično zložljiva platnena, ki jo je moč zložiti ali razpeti v vsega 17 sekundah in to pri hitrostih vožnje do 50 km/h.

Ker so ostale podrobnosti o Huracanu Evo Spyder identične kupeju, omenimo samo še, da steče njegova prodaja še pravočasno za letošnjo sezono vožnje brez strehe. In cena? Drobiž, v Evropi ga cenijo na najmanj 202.437 evrov, nanje pa je treba dodati potem še vse davke. No ja, vsaj gledanje je brezplačno, če seveda odštejemo strošek vstopnine na salon v Ženevi, kjer ga bodo prvič pokazali širši javnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lamborghini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ssangyong Korando bo dobil tudi hibridno in električno izvedenko
Evropska premiera modela Kia e-Soul v Ženevi