Novice

Lamborghini premamile italijanske spodbude

Potem ko je italijanska vlada proizvajalcu športnih avtomobilov Lamborghiniju ponudila zajetne evrske prihranke v obliki davčnih olajšav in spodbud, bodo v teh dneh predvidoma skupaj naznanili, da bo proizvodnja luksuznega športnega terenca potekala v matični Italiji.

Stephan Winkelmann, predsednik uprave Lamborghinija,  ter prvi mož Audija, Rupert Stadler, imata namreč na svojem koledarju za jutri v Rimu predvideno tiskovno konferenco, kjer naj bi po napovedih neimenovanih virov skupaj z italijanskim ministrskim predsednikom Matteom Renzijem predstavili omenjeno sodelovanje. Po nekajtedenskih pogajanjih naj bi tako italijanska vlada namenila Lamborghiniju pomoč v višini 80 milijonov evrov v obliki davčnih spodbud in ostalih ugodnosti, pri čemer bi moral italijanski proizvajalec zaposliti v svoji proizvodnji vsaj 500 novih delavcev, ki bodo verjetno sodelovali pri izdelavi novega športnega terenca.

Pri Audiju, lastniku Lamborghinija, namreč želijo razširiti ponudbo vozil, ki je trenutnoomejena na dva superšportna modela. Novi SUV bo tako prvo Lamborghinijevo terensko vozilo po modelu LM002, znanem tudi kot »Rambo-Lambo«, ki so ga prenehali proizvajati leta 1993. Novi SUV bi prišel kot naročen v obdobju, ko znamka dosega prodajne rekorde – v lanskem letu so dosegli kar 19-odstotno rast (2.530 vozil). Pri znamki hkrati zatrjujejo, da imajo možnost prodati kar 3.000 svojih športno uporabnih vozil letno, kar je celo večja količina, kot znaša skupna prodaja Hurracanov in Aventadorjev.

Avtomobilizem.com (Vir: europe.autonews.com. Foto: Mr.choppers.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bo naslednji Mitsubishi EVO križanec?
Predrzno lep, predelan, starodoben ali pa ti je preprosto všeč?