Novice

Lamborghini za tretje tisočletje

Lamborghini se je v sodelovanju z raziskovalci MIT (Massachusetts Institute of Technology) v svojem nekonvencionalnem slogu lotil vizije električnega superšportnika za tretje tisočletje.

Kjer je vpletena raziskovalna univerza iz Cambridgea, je zagotovo tudi nekaj inovativne napredne tehnologije. V primeru koncepta Terzo Millennio naj bi bila za shranjevanje energije uporabljena tehnologija superkondenzatorjev. Slednji sicer še niso namenjeni širši rabi, ker ob svoji visoki ceni ne nudijo zadostne specifične gostote hranjenja energije, a so v avtomobilski industriji kljub temu že v uporabi v nekaj nišnih primerih. Ideja MIT in Lamborghinija pa je, da bi jim namenili vlogo glavne baterije, z boljšo sposobnostjo hitrega polnjenja in praznjenja, kar je idealno za brutalno eksplozivno pospeševanje. Prav ta lastnost bi današnji tradicionalni Lamborghini primerno izstrelila v prihodnost.

Ob tem sodelovanje obeh partnerjev raziskuje idejo ogljikovih kompozitnih baterij z nanotehnologijo, kar naj bi omogočalo zmanjšanje mase ter povečalo zmogljivost praznjenja baterij. Zdi se torej, da bi lahko koncept Terzo Millenio v praksi združil dve napredni tehnologiji shranjevanja energije v enem pogonskem sklopu.

Druge lastnosti študije so nadgradnje značilnosti današnjih Lamborghinijev – štirikolesni pogon z izvedbo električnega motorja v vsakem kolesu, karoserija iz ogljikovih vlaken s tehnologijo, ki lahko pravočasno zazna morebitno razgradnjo vlaken in poskrbi za njihovo popravilo (s pomočjo energije, ki se hrani v samih kompozitnih materialih) ter zvok, vreden znamke, ki mu bodo pri  proizvajalcu po lastnih besedah morali posvetiti še kar nekaj raziskovalnih ur.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Lamborghini.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Lamborghini za tretje tisočletje"


Fnatic
6 leta 5 meseci nazaj

Tak kot je na slikah, mi je hud ko **********

wildbliw
6 leta 5 meseci nazaj

Mah, to je pa oblikovno pa že čisto blizu Ravenu, ki ima tudi noro dober dizajn. Ampak vseeno pa sem pristaš, da avto ohranja svojo zgodbo in ne kopira drugih znamk.

 
Koenigsegg Agera RS je najhitrejši avtomobil na svetu
Strategija pogonskih sklopov skupine Hyundai-Kia