Novice

Še bolj ekstremna različica Seatovega Leona Cupra

Kljub temu, da imajo pri španskemu Seatu že sedaj v ponudbi kar nekaj verzij najbolj vročekrvnega Leona, ki sliši na ime Cupra, v bližnji prihodnosti napovedujejo prihod še ene, najbolj ekstremne različice. Leon Cupra R, ki naj bi ga predstavili v naslednjih mesecih, se bo ponašal s titulo najmočnejšega Seata vseh časov.

Sicer se je o prihodu najbolj popoprane verzije Leona Cupra govorilo že kar nekaj časa, zato pa jo je tokrat dokončno potrdil Matthias Rabe, ki je pri Seatu odgovoren za raziskave in razvoj. Tako naj bi pri Seatu v naslednjih osmih mesecih predstavili verzijo Cupra R, ki bo še močnejša od do sedaj najkrepkejše 300 »konjske« različice (na sliki).

Matthias Rabe je hkrati dodal, da bo šlo za precej številčno omejeno serijo vozil, ki bo deležna nekaterih dodatnih prenastavitev podvozja, uporabili pa naj bi tudi nezanemarljiv delež ogljikovih vlaken. Rabe je obenem razložil, da pri Leonu Cupra R nikakor ne bo šlo za dirkalnik s cestno homologacijo, temveč za povsem vsakodnevno uporabno športno kombilimuzino z izjemnimi zmogljivostmi.

Pri Seatu so hkrati potrdili prihod vročekrvne športno uporabne Atece Cupra, ki naj bi se znašla med kupci v začetku prihodnjega leta, medtem ko o Ibizi Cupra zaenkrat ne razmišljajo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lamborghinijev kovani kompozit za novi Huracan Performante
Popolnost ima novo ime: Pagani Huayra Roadster