Novice

Lancia bo navdih za prihajajoče modele iskala pri atraktivnih klasikah

Pri italijanskem avtomobilskem proizvajalcu so razkrili, kateri izmed njihovih klasičnih modelov bodo služili kot navdih prihajajočim modelom Ypsilon, Aurelia in Delta.

Na dogodku Lancia Design Day, ki bo konec novembra, naj bi pri znamki Lancia razkrili načrte za prihodnost. Čeprav še ni znano, ali bodo svetovni javnosti predstavili tudi kakšen nov koncept, pa najverjetneje lahko pričakujemo prve podrobnosti prihajajočih modelov Ypsilon, Aurelia in Delta, ki naj bi prišli v prodajne salone po letu 2024.

Najprej naj bi v letu 2024 predstavili novo generacijo modela Lancia Ypsilon, dve leti zatem naj bi mu sledil križanec Aurelia, leto 2028 pa naj bi prineslo ponovno rojstvo kombilimuzine Delta. Novi modeli naj bi bili elektrificirani, pri njihovi zasnovi pa naj bi oblikovalci znamke Lancia uporabili poteze nekaterih klasičnih modelov.

Kot inspiracija naj bi jim služili klasike, kot so Aurelia, Flaminia, Fulvia, Beta HPE, Gamma, Delta, Stratos in 037, nova generacija modelov italijanske znamke pa naj bi s svojo podobo še naprej izražala eleganco in poudarjala prestiž. Pri znamki so obenem še potrdili, da bodo pri novih modelih uporabili visok delež recikliranih materialov, ob notranjem ambientu z navdihom klasičnega italijanskega pohištva pa bo na voljo virtualni uporabniški vmesnik SALA (Sound Air Light Augmented).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lancia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Predlagani novi emisijski standardi bi lahko zavirali prehod k čistejšim prevoznim sredstvom
Poziv Elona Muska avtomobilskim proizvajalcem