Novice

Prvi Mercedesov superšportnik

Na predvečer otvoritve avtomobilskega salona v Parizu so pri nemški znamki prestižnih štirikolesnikov potrdili prihod svojega prvega superšportnega avtomobila, ki se bo lahko postavil ob bok Ferrariju LaFerrari, Porscheju 918 Spyder ter McLarnu P1.

Omenjeno novico je oznanil Thomas Weber, prvi mož Mercedesovega razvoja, ki je dejal, da so že pričeli s pripravo najbolj brutalne različice AMG v njihovi zgodovini, pri kateri bodo uporabili tehnologijo iz Formule 1. Po vsej verjetnosti se bo nova mojstrovina AMG, ki bi lahko nosila oznako R50, ponašala z najsodobnejšim hibridnim pogonskim sklopom, ki bi lahko poskrbel za več kot 1.000 »konjev« sistemske moči.

Pri Mercedesu so hkrati pokazali tudi prvo skico prihajajočega superšportnika, pri katerem naj bi šlo za skupen projekt AMG-ja iz Affalterbacha ter raziskovalnega laboratorija iz angleškega Brixwortha, kjer sicer razvijajo motorje za dirkalnike Formule 1. Z omenjenim športnim bolidom bi tako Mercedes (končno) dobil enakovrednega konkurenta najbolj brutalnim športnim avtomobilom na trgu, kot sta npr. Ferrari LaFerrari ali Aston Martin AM-RB 001.

Najnovejši AMG-jev športnik bi lahko pokazali že prihodnje leto, predvidoma na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Model s predvideno oznako F50 pa bo tako prvi od 10 novih modelov AMG, ki jih želijo pri Mercedesu predstaviti v naslednjih letih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Land Rover Discovery, najboljši družinski terenec
Atraktiven Renaultov električni koncept Trezor