Novice

Land Rover je začel slaviti 50 let Range Roverja

Britanci obeležujejo pol stoletja, odkar so predstavili prvo generacijo Range Roverja. Model, ki se je uspel preleviti v prvovrstni premium izdelek, ki je z leti postal statusni simbol.

Range Rover pa danes še zdaleč ni samo ime avtomobila. Je seveda tudi to, a Angležem je uspelo iz njegovega imena narediti dodatno znamka znotraj znamke Land Rover. Pod imenom Range Rover namreč Land Rover trži dražje in v mnogih pogledih žlahtnejše ter bolj poželenja vredne Land Roverje. Saj ne, da tudi Land Roverji ne bi bili cenjeni, a imajo modeli Range Roverji vseeno stopničko ali dve višje postavljen renome.

Kakorkoli, v teh dneh so Britanci začeli s počastitvijo 50 let od predstavitve prvega Range Roverja. In ob pogledu na začetek si kar mislimo, kaj vse nas še čaka. Britanci so namreč na sever Evrope, natančneje na področje njihovega testnega poligona pri Arjeplogu na Švedskem, pripeljali Simona Becka in boksarja Anthonyja Joshuo ter ju spustili z vajeti. Prvi je neke vrste umetnik s snegom in je na severu Evrope ustvaril na snežni zaplati 260 metrov velik napise 50 let, 1970 in Range Rover. Medtem ko je Beck ustvarjal na hladnem, se je drugi velecenjeni gost v toplem zavetju četvorice Range Roverjev zabaval s preganjanjem po snežnem poligonu.

Nabor štirih Range Roverjev so tvorili modeli Range Rover SVAutobiography, Range Rover SVAutobiography Dynamic, Range Rover Sport SVR in Range Rover Velar SVA Dynamic. Mimogrede, Land Rover je druženje izkoristil za promocijske namene in izročil boksarju poseben, po naročilu izdelan Range Rover SVAutobiography, ki pa zaznamujejo številni personalizirani dodatki zunaj in znotraj. S tem istim avtom naj bi se Joshua odpeljal tudi na tekmo 20. junija letos v London, kjer bo branil naslov prvaka pred Kubratom Pulevom.

In še kratka osvežitev zgodovine. Prvi Range Rover je bil štirikolesno gnan luksuzni terenec, ki je že v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja prepričeval z ABS zavornim sistemom, malo kasneje pa tudi z elektronski sistemom proti zdrsu koles in ravno tako elektronsko krmiljenim zračnim vzmetenjem. Leta 2012 predstavljena aktualna generacija Range Roverja je bila prva v zgodovini, ki se ponaša s karoserijo, v celoti izdelano iz lahkega aluminija.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ian Callum simpatično poskrbel za preganjanje dolgčasa
Škoda Scala Spider izpod peres študentov oblikovanja