Novice

Škoda Scala Spider izpod peres študentov oblikovanja

Skupina študentov, ki pri Škodi nabira znanje in izkušnje za nadaljevanje svoje poslovne poti, je predstavila letošnji projekt – brezstrešno različico modela Scala.

Že sedmo leto zapored bodoči oblikovalci predstavljajo svoje ideje in pridobljeno znanje v sklopu njihovega izobraževanja pri češkem avtomobilskem proizvajalcu. Poklicna šola za strojništvo deluje že od leta 1926 ter študentom tri in štiriletnih programov ponuja različne smeri izobraževanja. Letos je v projekt vključeno 20 študentov, ki so se odločili za izdelavo koncepta, izhajajočega iz modela Scala.

Zasnovo osnovnega modela so priredili v skladu s potrebami dvovratne kabrioletske različice, spremembe pa so najbolj opazne na zadnjem delu, kjer se je kombilimuzinska Scala spremenila v čistokrvnega roadsterja s povsem novim prtljažnim delom, novim zadnjim odbijačem ter zadnjimi lučmi, ki poudarijo ime znamke na sredini. Športnost izraža še sredinski izpušni sistem, integriran z zadnjim difuzorjem, ter športna platišča RS z rdečimi čeljustmi zavor, sama notranjost pa glede na predstavljene skice ni doživela večjih sprememb v primerjavi s serijskim modelom.

Pri snovanju koncepta so študentom stali ob strani Škodini oblikovalci pod vodstvom Oliverja Stefanija, ki je poudaril, da, kljub vse bolj pogosti uporabi računalniške grafike in simulatorjev, ročno risanje še naprej ostaja pomemben del njihovega poklica.

Koncept Scala Spider, ki zaenkrat še nima uradnega imena, naj bi bil uradno predstavljen v juniju in se pridružuje lani predstavljenemu poltovornjaku Mountiaq, ter konceptom preteklih let Sunroq, Element, Atero, Funstar ter Citijet.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Škoda. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Land Rover je začel slaviti 50 let Range Roverja
Najbolj igrivi Swift z nižjo porabo