Novice

Ian Callum simpatično poskrbel za preganjanje dolgčasa

Callum je s sodelavci v podjetju pripravil pobarvanke s podobo Aston Martinovega modela Vanquish, s katerimi želijo popestriti “karantenski” vsakdan šolskih otrok.

V časih, ko slabe novice v zvezi s koronavirusom postajajo vsakodnevna stalnica, se je Ian Callum skupaj s sodelavci v podjetju, ki ga je ustanovil po odstopu s funkcije direktorja oblikovalskega oddelka pri Jaguarju, odločil prispevati svoj delež k lažjemu preživljanju prostega časa v razmerah, ki jih narekuje pandemija koronavirusa.

Predvsem za šolarje, ki so prisiljeni ostati doma, so pripravili pobarvanke s tremi motivi modela Aston Martin Vanquish 25, kjer tudi s kančkom humorja predstavljajo projekt reinkarnacije tega modela, ki je bil prvič predstavljen leta 2001. Po mnenju psihologov naj bi barvanje vplivalo na možganski center strahu in delovalo pomirjevalno. Da bi bilo vse skupaj še bolj zanimivo, so pri podjetju organizirali tudi natečaj, saj naj bi med izdelki, objavljenimi na družabnih omrežjih pod ključnikom #colourwithcallum, člani Callumove ekipe izbrali svoje favorite ter jih nagradili. Kmalu naj bi v podobnem slogu sledile tudi pobarvanke skic modela GT3.

Vanquish 25 je prvi večji oblikovalski projekt Iana Calluma in njegovega oblikovalskega studia, s sodelavci pa so se odločili, da model Vanquish S priredijo v skladu s sodobnejšimi oblikovalskimi smernicami. Ponovno obujeni Vanquish 25 bo imel nižje podvozje, nove luči in odbijače ter spremenjeno sprednjo masko, medtem ko bo v notranjosti poglede privlačilo usnje visoke kvalitete, pripravljeno v škotskem podjetju Bridge of Weir. Nekaj sprememb bo deležen tudi 6,0-litrski V12 motor, ki naj bi pridobil dodatnih 60 “konjev”. Izdelali naj bi ga v le 25 primerkih, prilagojenih željam kupcev, cene pa naj bi se pričele pri 550.000 funtih (591.000 €).

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Callum.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ukrajinsko podjetje izdeluje vozila v duhu nekdanjih sovjetskih modelov
Land Rover je začel slaviti 50 let Range Roverja