Novice

Land Rover nadaljuje z ofenzivo priključnih hibridov

Pri angleškem specialistu za terenska vozila nadaljujejo z elektrifikacijo modelne palete, s čimer želijo vsaj malce zmanjšati povprečne emisije toplogrednih plinov svojih avtomobilov. Po novem se tako tudi njihova najmanjša modela (Evoque in Discovery Sport) ponašata s priključno hibridnim pogonskim sklopom.

Pri Land Roverju so že pred časom napovedali prihod različic PHEV svojih dveh najmanjših modelov v ponudbi, ki sicer veljata – še posebej prestižnejši Evoque – za prodajna stebra. Pod motornim pokrovom obeh modelov se je tako znašla kombinacija 1,5-litrskega trivaljnega turbobencinskega agregata (200 KM), električnega motorja (109 KM), 8-stopenjskega avtomatskega menjalnika ter baterije kapacitete 15 kWh. Sistemska moč pogonskega sklopa znaša precej prepričljivih 309 KM, ki pripomorejo, da tako motoriziran Evoque doseže 100 km/h v pičlih 6,4 sekundah, oziroma za 0,2 sekunde hitreje od malenkost težjega Disoveryja Sport.

Oba priključno hibridna modela je moč na hitrih polnilnicah napolniti do 80% napolnjenosti v manj kot pol ure, medtem ko se na domači polnilnici povsem napolnita v 6 urah in pol. Pri proizvajalcu navajajo, da zmore Evoque PHEV v idealnih razmerah 66 kilometrov zgolj z električnim pogonom, medtem ko naj bi Discovery Sport omagal 4 kilometre prej. Povprečna poraba goriva naj bi bila po WLTP ciklu pri Evoque-u 1,4 l/100 km, medtem ko pri njegovem večjem bratu 1,6 l/100 km.

Modeli Range Rover Evoque in Discovery Sport PHEV imajo oznako P300e ter so na voljo v specifikacijah opreme S, SE i HSE, v standardni izvedbi ali z opcijo R-Dynamic. Kljub temu, da še ni znan njihov točen prihod na tržišče, ju je že možno naročiti. Cene na Otoku? Od 43.850 funtov za Evoque ter od 45.370 funtov za Discovery Sport.

Avtomobilizem.com (Vir: Carsoops. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Eleganca limuzinske različice Audi A3
Nova generacija modela Opel Mokka bo tudi električna