Novice

Eleganca limuzinske različice Audi A3

Naslednje poglavje A3 odpira prihod limuzinske različice, ki športnemu značaju modela A3 Sportback dodaja še več elegance.

Pri Audiju so v spletnem okolju tokrat predstavili novo generacijo limuzinskega A3, ki oblikovno in tehnično izhaja iz nedavno predstavljenega modela A3 Sportback in poleg tehnične dovršenosti kupcem nudi tudi dodatno mero elegance. Osnovo štirivratni limuzini, ki v dolžino meri 4,500 m, predstavlja posodobljena platforma MQB Evo, novi model pa je ob enaki medosni razdalji 40 mm daljši od predhodnika, nekoliko pa je zrasel tudi v širino (+20 mm na 1,820 m) in višino (+10 mm – na 1,430 m). Posledično ob nižjem položaju sedenja v notranjosti nudi več prostora potnikom, medtem ko prostornina prtljažnika še naprej ostaja 425 litrov.

V novi limuzinski različici A3 sledi podaljšanemu limuzinskemu A3, ki je bil predstavljen na kitajskem trgu, in prav tako združuje kombinacijo športnosti in digitalizacije. Od petvratnega modela se razlikuje le v zadnjem delu, ki je v primerjavi s predhodnikom nekoliko višji ter dodatno poudarjen z večjimi difuzorji, medtem ko zadnje luči ostajajo enake kot pri kombilimuzini. Tudi zasnova sprednjega dela ostaja enaka kot pri različici Sportback ter z aktivnimi loputami na režah hladilnika še dodatno izboljšuje aerodinamični koeficient, ki v novi generaciji znaša le 0,25.

Tudi notranjost limuzinske različice je povzeta po različici Sportback, saj se pred voznikom v sklopu Audijevega virtualnega kokpita prav tako nahaja digitalna instrumentna plošča z 10,25-palčnim zaslonom, na sredini armaturne plošče pa za podajanje informacij poskrbi 10,1-palčni sredinski zaslon multimedijskega sistema. Le-ta je tudi tu zmogljivejši in ponuja še več povezljivosti. Paleta voznikovih pomagal med drugim zajema sistem za preprečevanje naleta, sistem za ohranjanje voznega pasu, prilagodljivi tempomat ter opozorilo ob izstopu.

Ob prihodu na trg bosta na voljo dva agregata, 1,5-litrski bencinski 35 TFSI (110 kW / 150 KM), ki prihaja v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim, medtem ko v primeru naročila 7-stopenjskega samodejnega menjalnika serijsko dobimo še 48 V sistem mehkega hibrida; ta ob pospeševanju dodaja do 50 Nm navora. Dizelski 2,0-litrski TDI (110 kW / 150 KM) zaenkrat prihaja izključno v kombinaciji s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom S-Tronic.

V Audijevih salonih naj bi z zbiranjem prvih naročil pričeli že konec tega meseca, medtem ko naj bi bili prvi avtomobili na voljo kupcem v začetku poletja.  Ob pričetku prodaje naj bi cena osnovnega modela 35 TFSI na nemškem trgu znašala 29.800 evrov, kmalu zatem pa naj bi bila na voljo še šibkejša bencinska različica s ceno 27.700 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Vstopni Porschejev Taycan s pogonom na zadnji kolesni par
Land Rover nadaljuje z ofenzivo priključnih hibridov

Več vsebin

Novice

Audi A3 po prenovi z digitalnimi merilniki