Novice

Nova generacija modela Opel Mokka bo tudi električna

Nova Opel Mokka sicer še ni popolnoma razkrila svojih adutov, vendar je kljub kamuflaži že možno razbrati usklajenost z Oplovo oblikovalsko filozofijo prihodnosti.

Trenutno že potekajo obsežna testiranja novega modela, ki naj bi v roke prvih kupcev prišel prihodnje leto. V novi generaciji naj bi Mokka v imenu izgubila dodatek X ter se s tem vrnila k svojim koreninam in enakemu imenu, kot ga je imela prva generacija, predstavljena pred osmimi leti. Novi model se ponaša s kompaktnimi dimenzijami in robustnim videzom, ki pritiče temu segmentu vozil, vendar kljub temu izraža vtis napredka in elegance. Mokka prihodnosti je še bolj prilagojena vožnji po mestu in bo že od samega začetka prodaje na voljo v električni različici, zapostavljeni pa ne bodo niti ljubitelji bencinskih hlapov, saj bodo na voljo tudi različice z motorji na notranje izgorevanje.

Kljub temu, da so pri Oplu še vedno skrivnostni in preizkušajo maskirane primerke označene s črko K, je moč opaziti privlačna razmerja s kratkimi sprednjimi in zadnjimi previsi ter poteze, ki združujejo nemško oblikovanje s prečiščenimi potezami. Glede na Oplovo pripadnost skupini PSA naj bi bila nova Mokka zasnovana na platformi EMP1 (oziroma CMP), iz katere izhajajo novi model Corse, Peugeotova modela 208 in 2008 ter DS3 Crossback.

Notranjost nove generacije naj bi bila popolnoma digitalizirana, Oplovi oblikovalci pa naj bi poskrbeli za jasen in čist pregled nad kontrolami.

Podrobnosti pogonskih sklopov zaenkrat ostajajo skrite, bi pa lahko tudi novi model Mokke poganjal podoben ali enak električni pogonski sklop, kot je na voljo v modelu Corsa-e. Sestavlja ga električni motor s 100 kW (136 KM) in 260 Nm navora ter baterija kapacitete 50 kWh, kar naj bi zadostovalo za slabih 330 km dosega z enim polnjenjem. Tudi paleta motorjev z notranjim izgorevanjem naj bi vsebovala že poznane konfiguracije iz Oplovih modelov kompaktnega razreda.

S proizvodnjo naj bi pričeli v zadnjem četrtletju letošnjega leta, prvi avtomobili pa naj bi prišli v prodajne salone v začetku prihodnjega leta. Medtem generalni direktor Opla Michael Lohnscheller obljublja, da bo nova Mokka eden najbolj navdušujočih avtomobilov v dolgi zgodovini Opla.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Opel. Foto in video: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Land Rover nadaljuje z ofenzivo priključnih hibridov
Toyotin Yaris Cross celo s štirikolesnim pogonom