Novice

Lepotno in tehnično posodobljeni Citroën C3 Aircross

Francoski križanec, ki je na evropskem tržišču od leta 2017, je bil deležen skupka izboljšav, s pomočjo katerih se bo lažje kosal s številno konkurenco v svojem razredu.

Za osveženi C3 Aircross pri znamki pravijo, da je njegovo igrivo zunanjo podobo zamenjala zrela eleganca, ki jo izraža bolj izrazen prednji del s preoblikovanimi prednjimi žarometi v tehniki LED. Logotip dvojne puščice se je razširil (kot pri C3 in C4), prenovljena pa je tudi okrasna rešetka z geometrijskim motivom in srebrno sivim zaključnim elementom z barvnimi vstavki. Model deluje čvrsto in stabilno, tudi na račun visokega vodoravnega motornega pokrova, še pomembneje pa je, da ostaja prepoznaven med tekmeci.

Pri proizvajalcu so dodatno razširili možnosti prilagoditve podobe avtomobila željam posameznega kupca; ko gre za zunanjost, je na voljo kar 70 kombinacij, ki jih tvori sedem različnih barv karoserije, štirje barvni paketi ter dve barvi strehe. Videz lahko poudarijo nova platišča dimenzij 16 ali 17 palcev z diamantno ali povsem črno končno obdelavo.

Pri notranjosti imajo kupci možnost izbire med štirimi kombinacijami ambienta (osnovna siva, modra Urban, Metropolitan Graphite, Hype Grey z usnjem), pri vseh razen osnovne pa so vključeni tudi udobnejši sedeži programa Advanced Comfort. Ob tem je model ohranil prilagodljivost svetlega potniškega prostora z dovolj prostora v predelu kolen na zadnjih sedežih in nad glavami potnikov ter številnimi odlagalnimi mesti. Zadnja sedežna klop ima dva ločena dela, sovoznikov sedež pa je lahko preklopljiv, kar po potrebi prinese 2,40 metra dolgo površino za prevoz predmetov. Prostornino prtljažnika je možno z vzdolžnim pomikom klopi (150 mm) povečati od 410 litrov na 520 litrov, s preklopom naslona pa naraste na 1.289 litrov.


C3 Aircross v številkah – dolžina: 4.160 mm, širina: 1.760 mm, višina: 1.640 mm, medosna razdalja: 2.600 mm, prostornina prtljažnika: 410/520-1.289 l.


C3 Aircross je opremljen z večjim 9-palčnim sredinskim zaslonom na dotik, infozabavni sistem pa ima poleg navigacije lahko tudi funkcijo Mirror Screen (združljiva z Android Auto in Apple CarPlay). Med opcijami sta še brezžično polnjenje pametnega telefona in Citroën Connect Assist. Pri proizvajalcu izpostavljajo tudi ducat vozniških pomagal za večjo varnost in udobje v vožnji, med njimi so projicirni zaslon, sistem prepoznave prometnih znakov za omejitev hitrosti in priporočeno hitrost, sistem Active Safety Brake, samodejni preklop luči, prostoročni dostop in zagon ter parkirna tipala ali kamera za pomoč pri vzvratni vožnji.

Pogonska paleta vključuje bencinska PureTech 110 BVM6 in PureTech 130 EAT6 ter dizelska BlueHDi 110 BVM6 in BlueHDi 120 EAT6. Za boljši občutek na zahtevnejših terenih je na voljo sistem Grip Control s funkcijo nadzorovanjega spusta (Hill Assist Descent).

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Lepotno in tehnično posodobljeni Citroën C3 Aircross"


3 leta 2 meseci nazaj

Prvič da bom rekel, da mi je Citroen s temi dvojnimi lučmi všeč. Zelo všeč. Sam kaj, ko jaz ne kupujem avto samo na izgled. Iz tega razloga bi se mu izognil.

Firediver
3 leta 2 meseci nazaj

No, saj tehnika pa tudi ni tako zanič, da bi se tako zelo všečni stvari odrekel, ali pač?
Naj uganem…izbral boš manj všečno stvar, ki ima še bolj napredno (dejansko pa bolj zakomplicirano) tehniko? To sta dve napaki hkrati!
Oziroma tri, če vemo, da imajo bolj napredni stroji tudi višjo ceno.

3 leta 2 meseci nazaj

Imam kontakt na pooblaščenem PSA servisu, vem kakšna je zanesljivost. Ni edini všečen avto na trgu, zagotovo ne, in tudi ni nujno da je naprednejše istočasno bolj komplicirano. Razlika je samo v tem kako je avto sestavljen in kakšni materiali se uporabljajo. Rajši pač dam par tisoč eur več (to ne pomeni 10.000 zato da bom bmw fural – ker to je neumnost) in nimam problemov in stroškov s servisi.

wildbliw
3 leta 2 meseci nazaj

Če me je C3 Picasso fasciniral, ter prvi C3 Aircross prijetno presenetil, me tale pusti popolnoma hladnega.

 
Kia Sorento PHEV ohranja prostornost
Proizvodnja Microlina naj bi stekla v septembru