Novice

Leta 2019 prihaja Porsche Mission E Cross Turismo

Porsche je pripravil presenečenje za obiskovalce avtomobilskega salona v Ženevi, saj je tja pripeljal koncept njihove »misije« E z elementi terenskih križancev.

Očitno nekdo pri Porscheju ljubi športne karavane, saj so ob Panamero Sport Turismo zdaj postavili, zaenkrat še koncept, zapeljivega Mission E, ki je nadgrajen s karavanskim zaključkom, privzdignjenim podvozjem in »terensko« črnimi plastikami.

Porsche ga opisuje kot električno gnan križanec večnamenskega vozila (Cross Utility Vehicle ali na kratko CUV); dolg je 4,95 metre s čimer je nekaj krajši od Panamere Sport Turismo. Koncept zaznamuje vsekolesni pogon s po enim stalno magnetnim sinhronskim motorjem ob vsaki osi. Skupna moč naj bi znašala 600 KM, s čimer naj bi rabil do hitrosti 100 km/h le 3,5 sekunde in še dodatnih 8,5 sekund do meje 200 km/h.

Ker gre za Porsche, so pri svoji komunikaciji kristalno jasni – njihova rešitev ne bo poznala nikakršnih omejitev ob dolgotrajnem ali večkratnem koriščenju polne moči, saj naj bi sistem (neodvisno od vožnje in načina uporabe) vedno razpolagal s celotno nazivno močjo. Elektrika za motorja naj bi prihajala iz 800-voltne baterije, ki bo omogočala kratke polnilne čase, za enostavnost uporabe pa poskrbi brezžični polnilnik, ki s pomočjo indukcije lahko polni avto v domači garaži brez priklapljanja polnilnega kabla.

Čeprav Nemci zatrjujejo, da je Mission E Cross Turismo že pripravljen za normalno uporabo in nenazadnje tudi prodajo »širši« publiki, pa bodo z začetkom le-te vseeno počakali. Pravijo namreč, da se lahko serijske različice Mission E Cross Turisma nadejamo šele prihodnje leto.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenovljeni Mercedes-Benzov razred C zapeljal v Ženevo
SsangYongov pogled v električno prihodnost