Novice

SsangYongov pogled v električno prihodnost

Na avtomobilskem salonu v Švici znamka SsangYong praviloma pokaže kakšen zanimiv koncept, ki nakazuje razvoj prihajajočih vozil. Korejski specialist za terenska vozila tudi letos ni razočaral, saj je svetovni javnosti razkril povsem novo električno gnano študijo e-SIV, iz katere bi se lahko razvila tudi naslednja generacija modela Korando.

Da tudi korejski SsangYong, ki sicer spada pod indijsko Mahindro, precej resno razmišlja o električno gnani prihodnosti, so pokazali s tokratno študijo športno uporabnega križanca, ki so mu nadeli oznako e-SIV (Electronic Smart Interface Vehicle). Prototip se namreč ponaša z električnim agregatom, ki proizvede 140 kW, ter baterijo kapacitete 61,5 kWh, ki naj bi v idealnih razmerah dopuščala okrog 450-kilometrski doseg.

SsangYongova študija se lahko obenem pohvali tudi s sistemom delno samodejne vožnje druge stopnje, kar pomeni, da je vožnja še povsem v domeni voznika. E-SIV je sicer oblikovan v duhu aktualnih vozil SsangYong, kar smo lahko uzrli že pri modelu Tivoli ter nazadnje tudi pri najnovejši generaciji Rextona, podobne linije pa bi lahko imel tudi bodoči Korando, ki prihaja na trg naslednje leto.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: SsangYong.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "SsangYongov pogled v električno prihodnost"


6 leta 1 mesec nazaj

Že od nekdaj sumim, da je oblikovalec ssangyongov po rodu iz Severne Koreje.

 
Leta 2019 prihaja Porsche Mission E Cross Turismo
Novi Toyotin Auris brez dizelskih motorjev in z dvema hibridnima sklopoma