Novice

Lexusov drzni križanec UX gre v proizvodnjo

Potem ko je Toyotina prestižna znamka Lexus na lanskem avtomobilskem salonu v Parizu pokazala precej drzen koncept malega križanca, ki je dimenzijsko pozicioniran pod modelom NX, so pretekli teden v Ženevi potrdili njegov prihod v serijski izvedbi.

V lanskem letu je japonski Lexus razkril drzno oblikovan koncept kupejevskega križanca kompaktnih zunanjih mer (4.400 x 1.900 x 1.520 mm, medosna razdalja 2.640 mm), postavljenega na ogromna 21-palčna platišča (255/50 R21). Da z omenjenim konceptom, ki so ga poimenovali UX, pri Lexusu mislijo resno, so potrdili tudi na tokratnem avtomobilskem salonu v Švici.

Izvršni podpredsednik japonske znamke, Yoshihiro Sawa, je ob tem dodal, da želijo z novim križancem, pri katerem bi lahko šlo tudi za zamenjavo kombilimuzinskega modela CT, pridobiti več mlajših kupcev. Pri Lexusu se namreč – podobno kot nekdaj pri nemškem Mercedes-Benzu – ubadajo s tem, kako pridobiti mlajšo populacijo, saj so kupci njihovih izdelkov večinoma starejši vozniki. Mlajše kupce so do sedaj nagovarjali zgolj z modeloma CT in IS, kar bi lahko novi križanec dodobra spremenil.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poklon legendi: Saab 900
BMW z manjšim dobičkom zaradi vlaganj v nove tehnologije