Novice

BMW z manjšim dobičkom zaradi vlaganj v nove tehnologije

Skupina BMW je po letu 2010 dosegla najnižjo raven dobičkonosnosti, kar je le dodatek dejstvu, da so morali v lanskem letu predati krono najbolje prodajanega premijskega proizvajalca Mercedes-Benzu.

Zaradi vlaganj v nove tehnologije se je zaslužek iz avtomobilskih poslov skupine BMW zmanjšal iz 9,2 odstotka na 8,9 odstotka. Dobiček celotne skupine pred obrestmi in davkom je padel na 9,39 milijarde evrov, s tem so po mnenju analitikov pri Bloombergu zgrešili letni cilj, ki naj bi bil po njihovih ocenah pri 9,82 milijarde evrov.

”Popolnoma smo osredotočeni na izvedbo naše strategije, ki vključuje usmeritev v avtonomno tehnologijo in električna vozila. Od leta 2019 dalje bomo odločno vključevali vso električno, baterijsko gnano mobilnost v naše ključne znamke,” je v izjavi dejal Harald Krueger.

BMW usmerja svoja sredstva v inovacije za prihodnost, namesto da bi sledili kratkoročnemu cilju višanja prodajnih številk. Bavarski proizvajalec vozil želi lansirati avtonomno tehnologijo v naslednjem modelu iNext leta 2021 in se v tehnološkem smislu zavihteti na vrh avtomobilskega sveta. Zaradi visokih stroškov razvoja pripravljajo nekaj dražjih, vendar močno profitabilnih modelov, ki bodo pomagali pokrivati vse višje stroške. Tako bo leta 2018 na ceste zapeljala najprestižnejša različica X7.

Letošnje leto bo nedvomno boljše, saj sta na evropske ceste zapeljali nova generacija serije 5 in Minija Countryman, ki bosta pomagali k višjemu dobičku in prodajnim številkam.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "BMW z manjšim dobičkom zaradi vlaganj v nove tehnologije"


Firediver
7 leta 1 mesec nazaj

Edina prava pot, da preživi na dolgi rok..”kratkoprogaški” delničarji pa v jok (ker niso zaslužili toliko, kot bi lahko)!

 
Lexusov drzni križanec UX gre v proizvodnjo
Povsem električno gnani Volvo prihaja leta 2019