Novice

Lexusov kabriolet LC500 ni le za toplejše kraje

Japonci širijo ponudbo družine športnih modelov LC z brezstrešno izpeljanko.

Vse kaže, da se je navdušenje nad nekaj let nazaj tako opevanimi trdimi zložljivimi strehami ohladilo. Zdaj tovrstne rešitve že nekaj časa ni predstavil noben proizvajalec, vsi se držijo preverjene in, vse kaže, več kot dovolj dobre rešitve s platnom. Tudi Lexus v tem smislu ne izstopa, saj ima njihova najnovejša pridobitev, LC 500 kabriolet, platneno streho.

To je moč odpreti in zapreti v približno petnajstih sekundah in to celo med vožnjo, ki pa vendarle ne sme biti hitrejša od 50 km/h. Platno je dobavljivo v bež ali črni barvi, preostali del karoserije pa v enem od skupno desetih lakov.

Medtem ko je prednji del identičen kupeju, je zasnovi s snemljivo streho prilagojen zadnji del avta, kar pomeni tudi samosvoja pokrov strehe in pokrov prtljažnika z vgrajeno tretjo zavorno svetilko.

Lexus je ob novincu posebej izpostavil njegov sistem klimatizacije, imenovan Lexus Climate Concierge. Ta naj bi v primeru vožnje s spuščeno streho v hladnejših dneh samodejno prilagodil gretje na način, da v zgornji del kokpita vpihuje toplejši zrak, poleg tega pa ima nameščeno še gretje sedeža, grelnik vratnega dela in ogrevan volanski obroč.

Na udobje v vožnji, torej čim manj vetra v kabini, so razvojniki mislili tudi pri snovanju posebej visokega boka in že omenjenega zadnjega dela avta. Ta naj bi bila pri LC 500 kabriolet oblikovana tako, da med vožnjo dovoljujeta kar najbolj ugodno počutje z najmanj motnjami na račun vetra. Razvajanje potnikov se nadaljuje z obilico alkantare in usnja na sedežih ter infozabavnim sistemom, ki mu pripadata 10,3-palčni sredinski zaslon ter povezljivost Apple Carplay in Android Auto

Pogonska sila kabrioleta je že poznana iz kupeja, zagotavlja pa jo bencinski petlitrski osemvaljnik z največ 351 kW (478 KM) moči in 539 Nm navora. O zmogljivostih sicer Japonci ne poročajo, pravijo pa, da so zaradi “odrezane strehe” karoserijo ustrezno ojačali ter zadnjo premo dodatno vzvojno okrepili z aluminijastim okvirjem. Menjalnik je desetstopenjski samodejni, pogon pa ravno tako klasičen, zadnji.

Medtem ko bo prodaja na glavnih trgih stekla pravočasno za naslednjo toplejšo sezono, Japonci v tem trenutku še ne govorijo o cenah.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express; Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
MINI JCW GP je nov standard za žepne rakete
Audi RS Q8 je še en v vrsti RS-ov s 600 KM