Novice

MINI JCW GP je nov standard za žepne rakete

Mini je letošnji salon v Los Angelesu izkoristil za dokončno razkritje vseh podrobnosti njihovega najmočnejšega modela doslej, Mini JCW GP z največ 306 KM daje izrazu žepna raketa nov pomen.

Njegova srčika je seveda na 306 KM (225 kW) navit dvolitrski štirivaljni turbobencinar, ki razpolaga tudi s 450 Nm navora. Malo sicer zmoti, da je vsa ta moč kanalizirana skozi osemstopenjski samodejni menjalnik samo skozi prednja kolesa, a Angleži pravijo, da ima ravno zato serijsko vgrajeno zaporo diferenciala. John Cooper Works GP pospeši mimo meje 100 km/h v vsega 5,2 sekundah, pospeševanje pa ustavi omejevalnik pri 265 km/h.

Popopran pogonski sklop dopolnjujejo tudi dekorativno-aerodinamični dodatki na karoseriji. Skupno vsem je, da so izdelani iz očem izpostavljenih ogljikovih vlaken. Športni značaj zaokrožujejo 18-palčna kolesa s Hankookovimi pnevmatikami mer 225/35 in številni napisi GP.

Mini JCW GP je izključno dvosedežnik, saj so zadnjo klop odstranili z namenom sprostitve prostora (in kilogramov), namesto nje pa so vgradili dodatne prečne ojačitve karoserije. Sedeža sta školjkasta, njuno športno noto pa dodatno poudarjajo kontrastni šivi in napis GP pod integrirana vzglavnika. Številka 2020 na oblogah prednjih blatnikov in napis GP2020 na armaturni plošči imajo poseben pomen. Številka bo namreč na vsakem avtu drugačna, vezana pa bo na zaporedno številko izdelane šasije avta.

Mini pravi, da bo izdelal samo 3.000 primerkov JCW GP, vsi bodo pa bodo prišli iz njihovega obrata v Oxfordu. Prvi primerki bodo dobavljeni v marcu prihodnje leto. Cena je s 45.000 evri izredno zasoljena in s tem vsekakor na ravni drugih podobno zmogljivih izstrelkov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V Kaliforniji razkrit električni Audi e-tron Sportback
Lexusov kabriolet LC500 ni le za toplejše kraje