Novice

Litrski trivaljnik za osnovno različico prenovljenega Golfa in sedem kilovatov več za Golfa R

Po razkritju prenovljenega Golfa je Volkswagen zdaj predstavil še čistokrvnega športnika R ter hkrati pokazal, kaj bo poganjalo osnovno, najcenejšo različico najbolje prodajanega evropskega modela.

Volkswagen je v isti sapi predstavil še osnovno različico Golfa, a si več pozornosti zagotovo zasluži športno obarvani R. Dvolitrski prisilno polnjen štirivaljni agregat TSI je s prenovo dobil 7 kilovatov oziroma 10 ”konjev” več, zato se številka ustavi pri 231 kilovatih. S tem je postal enako močan kot najžlahtnejši Golf Clubsport. Naj bo kombilimuzina ali karavan, 400 njutnmetrov navora poskrbi, da za pospeševanje od 0-100 km/h potrebuje le 4,6 sekund.

Za najbolj racionalne Volkswagen ponuja osnovno različico Golfa, ki ima nameščen litrski trivaljni agregat s 63 kilovati. Kot pravijo pri nemškem proizvajalcu, naj bi porabil le 4,8 litra goriva na 100 prevoženih kilometrov. V ponudbo so dodali še dvolitrski dizelski agregat TDI s 110 kilovati in štirikolesni pogonom 4Motion.

Vse predstavljene različice bodo krasile enake novosti – zunanja karoserija ni bila deležna večjih popravkov, še najbolj opazni so rahlo spremenjeni odbijači, novi karoserijski barvni odtenki ter preoblikovani žarometi z osvetlitvijo v tehniki LED.

Volkswagnovi inženirji so pri tokratni kozmetični prenovi dali večji poudarek notranjosti, kjer bo (ob doplačilu) moč naročiti novo 12,3-palčno digitalno armaturno ploščo, poznano že iz večjega Passata. Povsem novi so hkrati tudi info-zabavni sistemi, z zasloni velikosti 6,5 do 9,2 palcev, ki se bodo (prvič pri Volkswagnu) ponašali z upravljanjem z gestami rok.

V Nemčiji se cene za Golfa R z ročnim menjalnikom pričnejo pri 40.675 evrih, medtem ko različica s samodejnim menjalnikom DSG stane vsaj 44.800 evrov. Pri Volkswagnu so razkrili tudi vstopno ceno, ki za model z nameščenim litrskim agregatom znaša 17.850 evrov. Cene naj bi bile po izjavah Volkswagna, kljub številnim izboljšavam, povsem enake kot so bile pred prenovo.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Picanto stopa v večje in lepše čevlje
Audi predstavlja prototipno različico svojega največjega športnega terenca