Novice

Audi predstavlja prototipno različico svojega največjega športnega terenca

Avtomobilski proizvajalec iz Ingolstadta bo na prihajajočem avtomobilskem salonu v Detroitu, ki svoja vrata odpira v naslednjem mesecu, pokazal prototipno verzijo modela Q8. Avtomobil, ki naj bi sicer bil tik pred serijsko izvedbo, bo iskal konkurenco v BMW-ju X6 ter Mercedes-Benzu GLE Coupe.

Še pred uradnim razkritjem prototipne verzije na salonu v ZDA so pri Audiju pokazali prve skice prihajajočega luksuznega kupejevskega športnega terenca. Več kot pet metrov dolgo vozilo bo zasnovano na obstoječem modelu Q7, a se bo ponašalo – vsaj po slikah sodeč – s precej drugače oblikovano sprednjo masko ter širokim stebričkom C, pri katerem so oblikovalci našli navdih v modelu Quattro iz 80-let preteklega stoletja.

Glede na dobrodušno odmerjene zunanje proporce, bo novi Q8 nudil tudi v notranjosti ogromno prostora štirim odraslim potnikom, katerim naj kupejevsko nizka streha ne bi preveč krnila prostornosti. Označba »e-tron«, ki jo je moč videti na priloženi skici, hkrati nakazuje, da na voljo tudi priključno hibridna verzija, ki so jo razvili s Porschejem in pri kateri naj bi izključno na elektriko lahko prevozil okrog 50 kilometrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Litrski trivaljnik za osnovno različico prenovljenega Golfa in sedem kilovatov več za Golfa R
Božiček ima nove sani