Novice

Lucid Motors bo deležen obilne finančne podpore Savdijcev

V ameriško startup podjetje za proizvodnjo električnih avtomobilov Lucid Motors naj bi investicijski sklad iz Savdske Arabije investiral milijardo ameriških dolarjev.

Finančni vložek arabskega sklada (Sovereign Wealth Fund) sicer še čaka na odobritev s strani pristojnih inštitucij, namenjen pa bo nadaljnjemu razvoju in testiranju novega električnega avtomobila, ki naj bi bil na voljo prvim kupcem v letu 2020. Del sredstev naj bi bil namenjen zagonu proizvodnje na lokaciji Casa Grande v Arizoni in promociji na ameriškem trgu. Predstavnik sklada je ob objavi namere o vlaganju poudaril, da bo investicija v rastoče področje proizvodnje električnih vozil prinesla dodano vrednost portfelju sklada in ustrezno razpršenost sredstev, ob doseganju pričakovane dolgoročne rasti.

Podjetju Lucid Motors bo finančni vložek močno olajšal izpeljavo njihovih načrtov, saj so trenutno v precejšnjem zaostanku. Zagon proizvodnje je bil namreč načrtovan že v letu 2016, po prvotnih načrtih pa naj bi prvi avtomobili zapeljali na ceste že v letošnjem letu. Lansko leto so v marcu objavili nekaj več podatkov o prihajajočem modelu Air, ki bi lahko postal resna konkurenca Teslinem modelu S. Po besedah direktorja marketinga podjetja Lucid naj bi njihovi avtomobili ponujali več udobja, boljši uporabniški vmesnik in večjo zmogljivost od modelov BMW in Mercedes istega cenovnega razreda.

Vstopni model Lucid Air naj bi bila električna limuzina višjega razreda s pogonom na zadnja kolesa in pogonskim sklopom moči 298 kW (405 KM). Z enim polnjenjem naj bi bilo mogoče prevoziti okoli 390 km, ob upoštevanju subvencij pa naj bi bila cena okrog 45.000 €. Na voljo bosta različici z večjo kapaciteto baterij in teoretičnim dometom 506 ter 643 kilometrov, najmočnejši pogonski sklop, ki se ga bo dalo naročiti pa bo ob štirikolesnem pogonu razvil preko 1000 KM (745 kW / 1013 KM).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Lucid Motors. Foto: Lucid Motors.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Lucid Motors bo deležen obilne finančne podpore Savdijcev"


Ivan36
3 leta 2 meseci nazaj

Podobno, kot tole? http://www.ff.com … Faraday Future. en.wikipedia.org/wiki/Faraday_Future Nikoli v končni izdelek!

 
Audi končno razkril e-tron
BMW, Daimler in Volkswagen pod drobnogledom Evropske komisije