Novice

Teslina admiralska ladja dobiva močnega konkurenta

Povsem novo ime v svetu avtomobilizma, podjetje Lucid Motors, je predstavilo svoj prvi projekt, s katerim želijo konkurirati Teslinemu modelu S. Njihova električno gnana stvaritev, ki so jo poimenovali »Air«, se ponaša s kar 1.000 »konji« moči ter več kot 650-kilometrskim dosegom, na voljo pa bo za okrog 160.000 ameriških dolarjev.

Pri podjetju Lucid Motors želijo ponuditi kupcem najbolj prestižno električno gnano limuzino, ki se bo hkrati ponašala z izjemno atraktivnim ter dinamičnim zunanjim videzom. Za pogon bosta skrbela sva elektromotorja, nameščena na sprednjo in zadnjo premo, ki bosta razvila okrog 1.000 »konjev« skupne moči (najmočnejša različica). Standardna verzija se bo napajala s pomočjo akumulatorja z zmogljivostjo 100 kWh, pri močnejši pa z zmogljivostjo 130 kWh. Slednja različica se bo tako lahko pohvalila z izjemnimi zmogljivostmi, pri čemer pri proizvajalcu obljubljajo zgolj 2,5-sekundni pospešek od 0 do 96 km/h.

Resda so pri proizvajalcu, ki ima sedež v kalifornijskem mestecu Menlo Park, zaenkrat pokazali zgolj prototip, a obljubljajo, da se bo tudi serijska izvedenka ponašala s podobnimi (futurističnimi) rešitvami. Tako bodo potniki deležni najsodobnejših info-zabavnih pripomočkov ter se razvajali ob ekskluzivnih materialih, kakršne kupec tudi pričakuje od vozila takšnega cenovnega razreda. Lucid Air bo namreč na voljo za okrog 160.000 dolarjev, prvih 250 avtomobilov pa naj bi naredili že leta 2018. Vozilo je sicer že možno naročiti, depozit pa znaša neskromnih 25.000 dolarjev.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lucid Motors.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Aston Martin bo svoj prvi športni terenec izdeloval v Walesu
Najbolj varni avtomobili letošnjega leta