Novice

Mali Volkswagnov športni terenec na cestah že naslednje leto

Medtem ko pri največjem evropskem avtomobilskem proizvajalcu že nekaj časa napovedujejo manjšega križanca, ki naj bi bil pozicioniran pod Tiguanom, naj bi ga spomladi končno pokazali v serijski obliki. Mali športni terenec, ki bo izhajal iz koncepta T-Roc, naj bi razkrili meseca marca na ženevskem avtomobilskem salonu.

Po prvih informacijah naj bi novi športni terenec, ki bo nastajal na obstoječi Golfovi platformi (MQB), ohranil ime koncepta (T-Roc), ki so ga javnosti predstavili že leta 2014. A če se je prototipni T-Roc še ponašal s kupejevsko trivratno zasnovo, bo serijska verzija na voljo zgolj s petimi vrati.

Novi križanec naj bi imel enako medosno razdaljo kot Golf (2.640 mm), njegove mere pa bi znale biti v okviru koncepta (4.178 mm x 1.831 mm x 1.501 mm). Pod motornim pokrovom naj bi se vrteli enaki agregati kot pri pravkar kozmetično prenovljenem Golfu (od 1,0-litrskega vstopnega turbobencinskega motorja TSI do 2,0-litrskega 245 »konjskega« agregata iz modela Golf GTI). Po vsej verjetnosti bodo predstavili tudi priključno-hibridne in električne različice, ponudbo pa naj bi dopolnjeval še štirikolesni pogon 4Motion ter 7-stopenjska dvosklopkovna menjalna avtomatika DSG.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota bo v Evropi krepila znamko z drugačno medijsko komunikacijo
Prihajajoča Opel Insignia bo opremljena z naslednjo generacijo žarometov IntelliLux LED