Novice

Prihajajoča Opel Insignia bo opremljena z naslednjo generacijo žarometov IntelliLux LED

Prednosti inovativne matrike svetil LED, ki jih je Opel lani uvedel z modelom Astra, naj bi v novi Insignii dopolnili še naprednejši žarometi IntelliLux LED® z dodatnimi funkcijami za boljšo vidljivost ponoči.

Če so si pri oblikovanju koncepta Monza Oplovi strokovnjaki razbijali glavo, kako svojo inovativno tehnologijo matričnih žarometov namestiti  v izjemno ozke žaromete, jim je na pomoč prišel hiter razvoj svetil LED. Že v času razvoja aktualne Astre so svetila LED postala kompaktnejša in zmogljivejša, v žarometih nove Insignie, ki jo navdihuje koncept Monza, pa bodo v primerjavi z Astro podvojili število svetil LED (32 namesto 16). Enakomernejši prehod med večjim številom segmentov LED prinaša natančnejšo prilagoditev svetlobnega snopa.

“Z Astro smo odkrili, kako uporabniki cenijo prednosti IntelliLux LED® matričnih žarometov,” je izjavil Ingolf Schneider, vodja inženirske skupine za zunanjo osvetlitev. “Z novo Insignio na trg prinašamo še naprednejšo drugo generacijo te inovativne tehnologije z dodatnimi novimi funkcijami, ki ponoči poskrbijo za še boljšo vidljivost.”

Med novosti sodi izboljšana vidljivost pri vožnji skozi ovinke s povsem nezasenčenimi lučmi, saj se intenzivnost svetlobe notranjih segmentov matrike povečuje skladno z zasukom volana, kar izboljšuje osvetljenost ovinka. Vsak žaromet IntelliLux LED® ima tudi reflektor, ki pri dolgih lučeh zagotovi dodaten snop z dolžino do 400 metrov in tako dodatno izboljša osvetljenost večjega območja pred avtomobilom.

Upravljanje prilagodljivih matričnih žarometov IntelliLux LED® je za uporabnika preprosto, saj se vključijo samodejno, čim vozilo zapusti urbano območje, in brez dodatnih posegov voznika neprestano prilagajajo dolžino in porazdelitev svetlobnega snopa glede na situacije v prometu.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mali Volkswagnov športni terenec na cestah že naslednje leto
Prenovljeni Citroën C-Elysée za več udobja