Novice

Manj prepirov o izbiri glasbe v avtomobilih Hyundai in Kia

Štirje potniki, štirje glasbeni okusi. Za manj parlamentiranja o glasbeni spremljavi med vožnjo naj bi v skupini Hyundai-Kia v naslednjih generacijah avtomobilov potnikom ponudili možnost ločenih območij predvajanja avdio vsebin za vsakega izmed potnikov, brez uporabe slušalk.

Ideja, ki jo po navedbah sporočila za javnost znamke Kia v koncernu razvijajo že od leta 2014, za množično rabo pa naj bi bila pripravljena v letu ali dveh, seveda ni uporabna le za omejevanje družinskih prepirov. Štirim sopotnikom na poslovni vožnji naj bi na primer omogočila zasebnost med pomembnimi telefonskimi pogovori ali pa vozniku omejila zvoke, ki mu predstavljajo nepotrebno motnjo, medtem ko spremlja navodila za vodenje navigacijskega sistema.

Tehnologija ločenih zvočnih področij (SSZ – Separated Sound Zone) naj bi vsakemu potniku v vozilu omogočila vzpostavitev omejenega zvočnega območja, ki bi ga prilagodil lastnim željam oziroma potrebam – od poslušanja najljubše glasbe, prostoročnega telefoniranja do spremljanja opozoril vozila. Hkrati bi se ohranilo nevtralno območje za družabno komunikacijo med potniki.

Gre pravzaprav za domiselno uporabo znanega principa tehnologije izničevanja motečih zvokov iz okolice, ki ga bodo v korejskem avtomobilskem koncernu dosegli s premišljeno namestitvijo večjega števila zvočnikov v potniškem prostoru. Mi pa komaj čakamo, da bomo idejo lahko prvič preizkusili v praksi …

Avtomobilizem.com (Vir, foto in video: Kia.)

 

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Manj prepirov o izbiri glasbe v avtomobilih Hyundai in Kia"


Fnatic
2 leta 11 meseci nazaj

Meni je tudi to totalna bedarija. Še vedno si bodo otroci vtikalo slušalke v ušesa. Aja pa seveda brez Veronike ne gre..

Locher
2 leta 11 meseci nazaj

Saj zbija prodajo svoje priljubljene znamke. 🙂

pskoda
2 leta 11 meseci nazaj

Bedarija
Otroc zadaj imajo telefon v roki slušalke in youtube

Veronika.borghesi
2 leta 11 meseci nazaj

Dobra ideja….Čudno, da se je niso že spomnili Nemci….

RedBaron
2 leta 11 meseci nazaj

Ne bom rekel, da je ideja slaba, vendar je vprašanje, koliko je dejansko uporabna (in potrebna) v praksi… podobno kot dvopodročna klima… saj slišati je lepo, v praksi pa nisem (skoraj) nikoli imel nastavljenih različnih temperatur. In če bi bi bilo potrebno doplačilo za dvopodorčno, niti slučajno ne bi doplačal (v primeru, da bi imel v osnovi že avtomatsko)

 
Primerjava sistemov za pomoč vozniku kmalu po enotnih kriterijih
Ford ponovno zmanjšuje število platform