Novice

Mark Fields zapušča Ford, vodenje prevzema Jim Hackett

Po medijskih prispevkih, ki so od konca preteklega tedna napovedovali FIeldsov odstop, smo včeraj končno dobili uradno potrditev, da je novi izvršni direktor Ford Motor Company postal Jim Hackett.

Prvi medijski prispevki so sicer napovedovali, da naj bi dosedanjega izvršnega direktorja Fieldsa odpustili, a so pri Fordu zapisali, da se je Fields po 28 letih službovanja pri avtomobilskem proizvajalcu odločil za upokojitev. Delničarji z njegovim delom očitno niso bili preveč zadovoljni, saj je v času njegovega vodenja vrednost delnic podjetja padla za kar 40 odstotkov, a je uradno stališče razvidno iz besed izvršnega predsednika Billa Forda: “Mark Fields je bil izjemen vodja in si zasluži pohvalo za vse dosežke v različnih vlogah, ki jih je imel globalno pri Fordu. Njegovo odločno vodenje je bilo ključnega pomena za naše severnoameriško restrukturiranje, preobrat ob zaključku preteklega desetletja ter rekordne dobičke zadnjih dveh let.”

Novega izvršnega direktorja Jima Hacketta je Bill Ford na pot pospremil z izjavo: “Jim Hackett je pravi izvršni direktor, ki bo vodil Ford v tem obdobju sprememb v avtomobilski industriji in na širšem področju mobilnosti. Je pravi vizionar, ki prinaša edinstven, k ljudem usmerjen slog vodenja v našo kulturo, produkte in storitve, s katerim bo sprostil potencial naših ljudi in našega posla.”

Jim Hackett je pred imenovanjem vodil podružnico Ford Smart Mobility.

Avtomobilizem.com (Vir: Ford, Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V Franciji zgradili prvih sto metrov brezžične polnilne ceste
Navidezen športni tretma Škodinega Karoqa