Novice

V Franciji zgradili prvih sto metrov brezžične polnilne ceste

Telekomunikacijsko podjetje Qualcomm je v Versaillesu v Franciji zgradilo cesto, kjer je kar med vožnjo mogoče brezžično polniti baterijo električnega vozila.

Dinamična polnilna tehnologija DEVC je poskusno nameščena v sto metrov ceste, kjer polnijo baterije v vozilu pri avtocestni hitrosti.

Steve Pazol, podpredsednik in generalni direktor za brezžično polnjenje pri Qualcommu, je novo tehnologijo pospremil z besedami: ”Smo izumitelji. Mi smo WEVC (Wireless Electric Vehicle Charging). Dinamična polnilna demonstracija to pooseblja. Izjemno sem ponosen na to, kar smo dosegli.”

V kratkem posnetku pri podjetju Qualcomm pojasnijo, kako so izdelali brezžični polnilni odsek ceste, kakšne težave so jih pestile in kako sistem pravzaprav deluje. Do sedaj še ni jasno kdaj, če sploh kdaj, bodo takšne vrste polnilnih cest zgrajene v večjem obsegu. Največji težavi sta v tem trenutku seveda zelo drag razvoj in izgradnja, toda gre za popolno polnilno infrastrukturo za lastnike električnih vozil, saj z njo niso potrebni postanki za polnjenje baterij.

”Kombinacija globalne ekipe inženirjev in tehnologije Qualcomm Halo, ki pokriva vse aspekte sistema WEVC, ne glede na uporabljen magnetizem, nam je omogočila, da resnično premikamo meje dosegljivega in orišemo našo vizijo za prihodnost urbane mobilnosti,” je še dejal Pazol.

Avtomobilizem.com (Vir: Carcoops. Foto in video: Qualcomm.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "V Franciji zgradili prvih sto metrov brezžične polnilne ceste"


cashy
6 leta 11 meseci nazaj

tole je hudo! Če jim uspe krepko znižati stroške proizvodnje (recimo že z ekonomijo obsega), je tole izjemen potencial za množičen prodor električnih vozil na ceste.

 
Poklon legendi: Opel Corsa
Mark Fields zapušča Ford, vodenje prevzema Jim Hackett