Novice

Navidezen športni tretma Škodinega Karoqa

Škoda je naslednji proizvajalec, ki stavi na norijo, povezano s športnimi terenci. Po predstavitvi Kodiaqa, je češki proizvajalec hitro lansiral še manjši model Karoq. Kaj lahko pričakujemo v prihodnje?

Tako kot pri večjem Kodiaqu, bo verjetno pot podobna pri Karoqu, kjer bodo kmalu sledile bolj ali manj športne različice. Fotografiji, ki jih je ustvaril X-Tomi Desing sta zelo dobri pokazatelj, kakšnega videza bosta športni različici Karoqa.

Najtežje pričakujemo športno izvedenko vRS. Najmočnejša oznaka v Škodini družini je bila do sedaj rezervirana le za Octavio, toda Čehi so že potrdili prihod Kodiaqa vRS, zato bo najverjetneje svojo športno različico dobil še Karoq. Ker je Seat Ateca Cupra skoraj že pripravljena na prihod, v njej bo nameščen motor Leona Cupre, bo moral imeti tudi Karoq okoli 300 ”konjev”, da bi se lahko konkurenčno zoperstavil najbližjim tekmecem.

Ker je kar nekaj kupcev, ki si želijo športnega videza, vendar imajo v nosu raje vgrajen varčnejši motor, bodo pri Škodi verjetno pripravili še različico Monte Carlo ali Sportline. Slednja prinaša zunanje športne karoserijske dodatke in nekaj prepoznavnih elementrov v potniški kabini. Takšno prakso smo ob Kodiaqu videli že na modelih Citigo, Fabio, Rapid ter Superbu in Octavii.

Zdaj ostaja le vprašanje, katera različica bo ugledala luč sveta prva?

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: X-Tomi Design.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mark Fields zapušča Ford, vodenje prevzema Jim Hackett
Center Jereb iz Izole že devetič s priznanjem Ichiban