Novice

PSA zmanjšuje število zaposlenih

Pri francoskem koncernu PSA so že leta 2013 pričeli s korenitim zniževanjem stroškov ter v treh fazah zmanjšali število zaposlenih za okrog 17.000. Sedaj pa so prisiljeni delovno silo zreducirati še za dodatnih 2.133 delovnih mest.

Zaradi učinkov Brexita oziroma rezultatov nedavnega referenduma o izstopu Velike Britanije iz EU ter padca prodaje dizelsko gnanih avtomobilov naj bi pri francoskem proizvajalcu pričeli s četrto fazo zmanjševanja števila delovnih mest, pri čemer naj bi se poslužili malce bolj nežnih ukrepov. Jean-Pierre Mercier, član sindikata CGT, je ob tem namreč omenil, da želi PSA doseči zmanjšanje števila zaposlenih s predčasnimi upokojitvami ter denarnimi odpravninami, kar pa je za sindikat še vedno povsem nesprejemljivo.

Potem ko se je francoski koncern pred dvema letoma ubadal s precejšnjo izgubo iz poslovanja (1,35 milijarde evrov) ter so se znašli skoraj pred stečajem, je Carlos Tavares, novi predsednik uprave, pričel z drastičnim prestrukturiranjem podjetja ter 14-odstotni delež prodal kitajskemu proizvajalcu Dongfeng. Reorganizacija podjetja je hkrati prinesla tudi zmanjševanje stroškov delovne sile ter odpuščanje delavcev. V letošnjem letu pa se lahko skupina pohvali z dobičkom, pri čemer so delničarjem že izplačali dividende.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: PSA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Vračajo se motorji z večjo delovno prostornino
Maserati Alfieri čaka v vrsti