Novice

Maserati do 2023 s popolnoma osveženo prodajno paleto

Med predstavitvijo Capital Markets Day je Maserati najavil načrte o osvežitvi modelne palete do leta 2023. Zanimivo pri tem je, da so že za 2020 napovedali čisto novi športni model.

 

Kot je iz priložene slike razvidno, so za prihodnje leto načrtovane osvežitve za Ghibli, Levante in Quattroporte, za leti 2022 ter 2023 pa popolnoma nova modela slednjih dveh. Popolnoma novi GranTurismo prihaja 2021, njegova različica zgoraj brez, GranCabrio, pa leto po kupeju.

Že za 2020 pa je napovedan čisto nov športni model. Iz preteklih napovedi, špekulacij in najav sklepamo, da gre za model Alfieri, s katerim nas Italijani dražijo zdaj že kar nekaj časa. Za leto 2021 je tu še ena očitno za Maserati pomembna novost, cestni terenec razreda D. Z njim vstopajo tudi Italijani razred nižje, kot se danes umešča Levante, zato si od njega opravičeno obetajo veliko.

Maserati je tokratno najavo pospremil še z obljubo, da bodo vsem modelom v omenjenem obdobju dopolnili paleto pogonskih sklopov z na nek način elektrificiranimi rešitvami. Predvidoma bodo to večinoma priključni hibridi, saj se zdi baterijsko elektrificiranje nekako pretirano za Maserati, preprost hibrid pa bi jim ponujal premalo učinka.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Maserati.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Umetnost Andy Warhola na štirih kolesih
Audi predstavil vstopni model e-tron 50