Novice

Maseratijeva linija Trofeo se širi

Potem ko so pri Maseratiju pred dvema letoma predstavili najbolj strupeno različico športno uporabnega Levanteja z oznako Trofeo, ki se ponaša s kar 590 KM največje moči, so sedaj omenjeno linijo razširili še na modela Ghibli in Quattroporte.

Najhitrejši limuzini v sicer izjemno bogati zgodovini italijanske znamke, se, enako kot model Levante, ponašata s 3,8-litrskim osemvaljnikom pod motornim pokrovom, ki je bil razvit pri Ferrariju v Maranellu. Omenjeni agregat razvije pri 6.250 vrtljajih na minuto kar 588 KM največje moči ter prepričljivih 730 Nm navora (med 2.250 – 5.250 vrtljaji). Za prenos moči skrbi pri obeh limuzinah 8-stopenjski avtomatski menjalnik (ZF), pogon pa je speljan zgolj na zadnji kolesni par. Tako motoriziran Ghibli potrebuje do stotice pičle 4,3 sekunde, medtem ko večji in težji Quattroporte 0,2 sekundi več, končna hitrost pa je pri obeh modelih identična (326 km/h).

Obema limuzinama so pri Maseratiju obenem dodobra modificirali podvozje z dvema trikotnima vodiloma spredaj in večvodilno premo zadaj. Vozniku je na voljo dodatni vozni program Corsa, ki zagotavlja boljši nadzor nad prenosom moči na podlago med hitrejšim speljevanjem ter obenem poskrbi za bolj opazen zvok izpušnega sistema.

Najbolj strupeni Maseratijevi limuzini v ponudbi bo na zunaj moč prepoznati tudi po agresivnejši sprednji maski z dvojnimi navpičnimi prečkami, opaznejšim difuzorjem, posebnih 21-palčnih platiščih (Orione) ter posameznih rdeče obarvanih detajlih.

Modela Ghibli in Quattroporte Trofeo bodo proizvajali v torinskem obratu, cene pa zaenkrat še niso znane.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Maserati.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Maseratijeva linija Trofeo se širi"


McLaren
3 leta 8 meseci nazaj

Quattroporte je meni se vedno eden najlepsih avtomobilov z res norim zvokom….edino zdej je ze zastarel v primerjavi s konkurenco

JG2
3 leta 8 meseci nazaj

Perfekcija. Mater so lepi ti avtomobili.

 
Na dan prihajajo podrobnosti sodnega spora med podjetji Ineos in Jaguar Land Rover
Škoda Enyaq na prvih uradnih slikah