Novice

Škoda Enyaq na prvih uradnih slikah

Pričakovano je prišla nova najava prvega Škodinega električnega križanca. Tokrat so nam pri znamki razkrili njegovo zunanjost na dveh računalniško generiranih slikah.

Bliža se 1. september in z njim med drugim premierni nastop novega Škodinega modela, ki ga pri znamki razkrivajo po dobro premišljenih in že preizkušenih korakih. Pred dvema tednoma smo tako prvič videli, kako bo zasnovan voznikov delovni prostor, danes pa so nas razveselili z zunanjo podobo prihajajočega Enyaqa.

Njegov videz so pri Škodi označili kot dinamičen, ekspresiven in napreden, kot odraz nenehnega razvoja znamkinega oblikovalskega jezika, prikazanega v aktualnih modelih Octavia, Scala in Kamiq. Vodja oblikovanja Karl Neuhold zatrjuje, da se razmerja Enyaqa razlikujejo od tipičnih za njihove obstoječe modele SUV, saj daje s krajšim prednjim previsom in podaljšano strešno linijo še bolj dinamičen vtis, podobno kot vesoljsko plovilo.

Koncernska platforma MEB ob krajših prednjem in zadnjem previsu hkrati pogojuje namestitev baterijskega sklopa pod dno, zaradi česar je vozilo nekoliko višje. Po drugi strani daljša medosna razdalja optično kompenzira to povišanje, podaljšanje pa prispeva k izboljšani aerodinamiki (cw=0.27).

Kombinacija, zaradi katerih je novi Enyaq tipičen predstavnik znamke, združuje prostornost, vsestranskost in pametne rešitve, zaradi katerih je primeren tako za družine, kot tudi za aktivne posameznike in vse, ki prevozijo veliko kilometrov.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Maseratijeva linija Trofeo se širi
Pri Audiju predstavili nabriti S3