Novice

Mazda je zaključila medcelinsko testno vožnjo

Naporni maraton Hirošima-Frankfurt je končan: po prevoženih 15.000 km je konvoj popolnoma novih vozil Mazda3 danes, natanko v predvidenem času, prečkal ciljno črto v evropskem razvojnem centru Mazda R&D v kraju Oberursel, v neposredni bližini Frankfurta. Vsa vozila so prestala ekspedicijo brez kakršnih koli okvar in s tem dokazala, da je njihova konstrukcija prav tako napredna kot vgrajene tehnologije ter potrdila prirojeno vzdržljivost in odlično kvaliteto izdelave Mazd. Štiri izmed njih bodo razstavljene na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Niso jih mogle zaustaviti niti skrite udarne jame niti kamni velikosti velikosti lubenice. Prav tako ne prevrnjeni tovornjaki, črede živine in številna gradbišča na cestah skozi katera se je bilo potrebno prebiti. Edina stvar, ki ji je uspelo preprečiti, da bi dve od osmih Mazd3 prišle pravočasno na cilj je bila birokracija na beloruski meji. Če so bile predvsem v prvih etapah glavni problem razrite ceste, kasneje prav tako ni manjkalo razlogov za skrbi. Čakajoč na dovoljenje za prehod meje s Poljsko in EU zamudniški Mazdi3 upata skorajšnje nadaljevanje poti.

Kopenski del poti Mazda Route3 tour se je začel 3. avgusta, potem ko so vozila pripotovala z ladjo iz Japonske v Vladivostok. Pot jih je vodila z ruskega daljnega vzhoda preko dveh celin, devetih časovnih pasov in približno 30 mest.

Med potjo so si posadke Mazd3 ogledale veliko zanimivosti, kot so Bajkalsko jezero, gorovje Altaj in ledene jame v Kungurju. Ustavili so se na meji med Azijo in Evropo in pogosto so jih spremljali ducati lokalnih navdušencev v svojih Mazdah. V zadnji etapi so obiskali štiri različna evropska glavna mesta – Moskvo, Minsk, Varšavo in Berlin. Toda ne glede na to, kje so se Mazde3 vozile, so jim mahali, privabljale so nasmehe, odkrito radovednost in včasih so jim celo ploskali. Kljub praznim pnevmatikam in ostalim nadlogam so topli sprejemi in brezhibno delovanje avtomobilov dvigovali duha med posadkami na poti Mazda Route3.

“Kakšna pustolovščina! Če povzamem, kaj me je najbolj osupnilo, bi rekel, da sodelovanje med domačini ob poti, udeleženci potovanja Mazda Route3, podporno ekipo in seveda vozili.” je izjavil organizator Sascha Postner, ki je spremljal potovanje od začetka do konca, od Vladivostoka do Frankfurta. “Nove Mazde3 je užitek voziti in hkrati so še tako trpežne in zanesljive. Preizkusile so vse, kar jim Evrazija lahko nudi.”

Štiri izmed sodelujočih vozil bodo razstavljena na avtomobilskem salonu v Frankfurtu – eno na Mazdinem razstavnem prostoru (B12 v hali 9), ostala tri vozila pa na zunanjem, dvoriščnem delu razstavišča, ki bo posvečen poti Mazda Route3.

Vir: Mazda

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo Car Group na avtomobilskem salon Frankfurt 2013: Koncept Coupé in pogonski sklopi Drive-E predstavljajo novi Volvo Cars
Novi Nissan X-Trail