Novice

Mazda z osupljivim konceptom RX-Vision obuja rotacijski motor

Mazda je na avtomobilskem salonu v Tokiu predstavila nov koncept RX-Vision, ki ga poganja rotacijski motor. S prečudovito obliko je koncept osupnil vse udeležence, japonski proizvajalec pa si za zdaj le želi, da bi v takšni obliki nekoč prešel v serijsko proizvodnjo.

RX-Vision je klasično vozilo s spredaj nameščenim agregatom in pogonom na zadnji kolesni par. Športni kupe združuje številne oblikovalske elemente, med njimi so najbolj izraziti dolg in nizek pokrov motorja, kratek zadnji previs in prostor za potnike, pomaknjen v zadek vozila. Oblikovalci so v jezik Kodo dodali osupljive detajle in rezultat je eleganten športni kupe, ki si za vzor jemlje legendarni model RX-7.

Pod pokrovom motorja je nameščena nova generacija rotacijskega agregata, ki ga je podjetje poimenovalo Skyactiv-R. Na žalost v tem trenutku ni znanih več podatkov, saj pri Mazdi niso želeli izdati prostornine motorja, niti tega, koliko rotorjev uporablja agregat. So pa prepričani, da se razvoj premika naprej in  da bo motor v prihodnosti pripravljen na širšo uporabo.

Oblikovne posebnosti se z zunanjosti selijo tudi v potniško kabino, kjer lahko vidimo globok volanski obroč s tremi ločenimi števci. Ostali del notranjosti je minimalističen in eleganten, kar še potrjujejo aluminijasta prestavna ročica in usnjeni trakovi za odpiranje in zapiranje vrat. Za kontrast skrbijo črno-rdeče oblazinjenje in obilica ogljikovih vlaken.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ghosn želi umik francoske države iz zveze Renault-Nissan
Varnost za vse