Novice

Mazda3 z novim 1,5-litrskim motorjem Skyactiv-D

Mazda je razširila ponudbo za obe karoserijski različici Mazde3 z novim dizelskim agregatom.

1,5-litrski dizelski agregat Skyactiv-D izpolnjuje emisijski normativ Euro 6 in se pohvali z nizkim kompresijskim razmerjem 14,8:1. Agregat, ki so ga predstavili že lanskega decembra, s pomočjo variabilne geometrije lopatic v turbopuhalu proizvede 77 kilovatov moči pri 4.000 vrtljajih na minuto in 270 njutnmetrov navora med 1.600 in 2.500 vrtljaji. Po podatkih tovarne Mazda3 v tem primeru porabi le 3,8 litra na 100 kilometrov in v zrak izpusti 99 g/km CO2. Za povrh vsega so s tehnologijo Natural Sound Smoother uspešno zmanjšali tresljaje in glasnost.

Agregat je bilo možno že prej naročiti z modeloma Mazda2 in CX-3, zdaj pa bo na voljo še v limuzinskem in kombilimuzinskem modelu Mazda3. A to ni konec novosti, saj poleg novega motorja prihaja še posebna stopnja opreme, ki vključuje temna 18-palčna platišča ter opcijski aerodinamičen paket. V notranjosti so sedeži oblečeni v delno usnjeno črno oblazinjenje, spisek posebnosti pa zaokrožita kamera za vzvratno vožnjo in po višini nastavljiv sovoznikov sedež. V notranjosti še vedno ostajajo 7-palčni zaslon na dotik in poznani varnostno-asistenčni sistemi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Motor1. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Mazda3 z novim 1,5-litrskim motorjem Skyactiv-D"


aygo
7 leta 11 meseci nazaj

Cena v Španiji : D 1.5 105 -20 325 € Style
D 2.2 150-20 925 € Style

kseb
7 leta 11 meseci nazaj

Baje bi bila cena skoraj enaka kot pri močnejšem dizlu in vprašanje, kdo bi ga kupil

Bucko99
7 leta 11 meseci nazaj

Mogoče kdo ve, če je potrebno temu motorju dolivat tudi adBlue ?

Polo78
7 leta 11 meseci nazaj

Ali je to res, da se Mazde 3 s tem motorjem pri nas ne bo dalo dobiti, ker da se je tako odločil uvoznik (vir: Avtomanija)? Ali bo pri nas na voljo šele s faceliftano verzijo, ki pride v začetku naslednjega leta?

7 leta 11 meseci nazaj

Pri uvozniku pravijo, da motorja najverjetneje sploh ne bo na našem trgu, niti v začetku naslednjega leta.

Polo78
7 leta 11 meseci nazaj

Potem je pa to škoda, ker ravno tak motor bi večini ustrezal. Sam sem sicer med tistimi, ki bi izbral 2.2 dizla (150 km) ampak vseeno škoda, da se je uvoznik tako odločil. Me prav zanima kakšna bo cena, ki je menda razlog, da ga pri nas ne bo.

 
Volvo razgalil novo arhitekturo CMA in prikazal koncepta za prihodnost
Bolj onesnažujemo za varnejšo vožnjo?