Novice

Mazdina prodaja v Evropi je v prehitevalni prestavi

Mazda po največjem prodajnem uspehu v oktobru, ko je zvišala prodajo bolj kot katerakoli znamka v Evropi, ne kaže znamenj popuščanja. Japonska družba je povečala prodajo za 55 odstotkov glede na oktober 2012 in že četrti mesec zapovrstjo beleži več kot 30 odstotno rast. Nekonvencionalni izdelovalec vozil v prvih devetih mesecih tega leta prodal 125.362 vozil, kar je 16,3 odstotkov več kot v enakem obdobju lani*.

Prihod nove Mazde3 je marsikje pospešil prodajo ostalih dveh modelov nove generacije, katerih prodaja je že v teku. Rezultat je bila izrazita rast prodaje na nekaterih ključnih evropskih trgih. Mazdina prodaja v Nemčiji se je npr. oktobra povečala za 56 odstotkov, kar je trenutno 11 odstotkov nad lanskim rezultatom in to na tržišču, ki beleži 5,2 odstotka zmanjšanje prodaje. Tudi prodaja v Angliji ostaja odlična, višja za 47 odstotkov, oz. 16,2 odstotka glede na lani. V Skandinavskih državah se je skupna prodaja prejšnji mesec povečala za 58 odstotkov, oz. za 58 odstotkov v zadnjih desetih mesecih. Svetli točki sta še Španija in Poljska. V obeh se je v oktobru prodaja potrojila **.

Nova Mazda3 je najbolje prodajan model v Nemčiji, Avstriji in Švici. Rezultati bodo še boljši, ko bodo zaključene posamezne predstavitve modela širom Evrope. Vodilni model Mazda6 in kompaktni SUV Mazda CX-5 sta medtem v oktobru največji prodajni uspeh požela v Skandinaviji, Nemčiji, Španiji in Angliji. Dejstvo je, da se je prodaja teh dveh modelov v večini teh držav glede na lani podvojila.

Tehnologija Skyactiv in oblikovanje Kodo – duša gibanja sta zaščitni znamki nove generacije Mazd, ki je svoj napredni pristop zasnovala na upiranju konvencionalnim metodam. Zasnovana v slogan trajnostnega Zoom-Zoom-a, ta brezkompromisna vozila združujejo osupljivo lahkotno obliko in izjemno majhno porabo goriva z izredno vodljivostjo in varnostjo združeno s patentiranima značilnostima Mazde, užitku v vožnji in zanesljivosti. Kreativen način izdelave in napredna tehnologija obenem omogočata tudi zmerne cene. Nagrade za Mazdo CX-5 vključujejo: Japonski avto leta 2012-13, večkrat najboljši SUV, najboljša v skupni oceni in zelene nagrade v Evropi in po svetu. Mazda6 je bila pred kratkim imenovana za irski družinski avto leta 2013, bila je tudi švicarski avto leta in eden od treh finalistov za World Design Car 2013.

“Vemo kako dobre so te nove Mazde. Rast prodaje potrjuje, da so evropski kupci razumeli to sporočilo,” je izjavil Phil Waring, podpredsednik za prodajo pri Mazdi Motor Europe. “Radovedni smo, kaj se bo v prihodnjih mesecih zgodilo s prodajo, s prihodom novih Mazd3 v razstavne prostore širom Evrope. Moralo bi biti zanimivo.”

Vir: Mazda

* Viri podatkov za Evropo: www.acea.be (European Automobile Manufacturers’ Association), New Passenger Car Registrations, EU + EFTA
** Viri podatkov za posamezne države: www.bilimp.dk (Danish Car Importer’s Association); www.kba.de (German Federal Motor Transport Authority); www.bilimportorene.no (Norway’s Automobile Importers’ Association); www.pzpm.org.pl (Polish Automotive Industry Association); www.anfac.com (Spanish Association of Car & Truck Manufacturers);www. bilsweden.se (Swedish Association of Automobile Manufacturers and Importers); www.smmt.co.uk (UK Society of Motor Manufacturers and Traders)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Proizvodni obrat PSA Peugeot Citroën Rennes
Leon Eurocup v letu 2014 kot enotna (one-make) serija