Novice

Med proizvajalce električnih vozil tudi Xiaomi

Kitajska korporacija Xiaomi, sicer znana predvsem po ponudbi telefonov in izdelkov zabavne elektronike, namerava vstopiti na področje proizvodnje električnih vozil.

Potem ko so pretekli teden pričele krožiti govorice, da naj bi se Xiaomi dogovarjal z morebitnimi partnerji (v igri naj bi bil tudi kitajski Great Wall) o sodelovanju na področju izdelave električnih vozil, je sedaj to potrdil ustanovitelj in vodilni mož podjetja Lei Jun. Preko uradnega obvestila borzi v Hong Kongu so predstavniki podjetja potrdili ustanovitev hčerinskega podjetja z začetnim vložkom v višini desetih milijard kitajskih juanov (1,3 milijarde evrov), v roku prihodnjih desetih let pa naj bi v novonastalo podjetje skupno vložili 10 milijard ameriških dolarjev (8,5 milijarde evrov). Vodenje podjetja bo prevzel sam Lei Jun, ki napoveduje, da bo ta projekt zadnji večji projekt njegove poslovne kariere, za prihodnost njihovih pametnih električnih vozil pa je pripravljen zastaviti tudi svoj osebni ugled.

Lei Jun še dodaja, da so odločitev sprejeli na podlagi številnih analiz in posvetovanj z njihovimi partnerji, intenzivni pogovori in odločanja pa so potekala zadnja dva in pol meseca. Dokončna odločitev je bila sprejeta na podlagi izčrpnih raziskav proizvodnje električnih vozil ter številnih sestankov in posvetovanj z več kot 200 strokovnjaki s področja. Pri korporaciji Xiaomi nameravajo pri načrtovanju pametnih električnih vozil in vključitve v obstoječe pametne ekosisteme njihovih izdelkov uporabiti dolgoletne izkušnje in znanje s področja internetnih tehnologij ter programske in strojne opreme.

Poudaril je še, da vstop na področje proizvodnje električnih vozil pomeni eno večjih poslovnih priložnosti za prihodnje desetletje, saj naj bi pametna električna vozila predstavljala pomembno komponento vsakdanjega življenja.

Avtomobilizem.com (Vir: Xiaomi, Carscoops. Foto: Xiaomi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Voltswagen: ponesrečena ideja za zbujanje pozornosti
Yaris Cross v različici Adventure