Novice

Med zanimivostmi Ženeve bo tudi novodobni Stratos

Podjetji Manifattura Automobili Torino in New Stratos GbR sta pred dnevi objavili namero, da izdelata omejeno serijo novega Stratosa, ki naj bi ga po napovedih videli marca na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Novega Stratosa, za razliko od športne legende, ne bo izdelovala Lancia, temveč se bosta projekta, ki je bil sicer prvič napovedan že leta 2010 v obliki koncepta, lotili podjetji Manifattura Automobili Torino (MAT) in New Stratos GbR. Omejena serija naj bi štela 25 vozil ter naj bi sledila oblikovanju in tehnični zasnovi študije iz leta 2010, za katero stojita nemški poslovnež, avtomobilski navdušenec in reli voznik Michael Stoschek ter njegov sin Maximilian.

Glede na to, da je Ferrari s pritiskom na svoje dobavitelje preprečil izdelavo novega Stratosa iz leta 2010, ki ga je zasnoval Pininfarina ter je imel za osnovo arhitekturo modela Ferrari F430 Scuderia, vključno s 400 kW moči iz 4,3-litrskega motorja V8, lahko kljub skopim prvim informacijam predvidevamo, da bo novi model imel drugačno arhitekturo in pogonski agregat.

Novi Stratos naj bi bil po napovedih na voljo globalno, pri čemer bo kupcem omogočena izbira med različicami GT, Safari ali bolj “običajno” za vsakodnevno rabo – vse tri naj bi bile razstavljene na prostoru MAT v Ženevi. Stratos lahke gradnje naj bi poganjal agregat z več kot 550 “konjskimi močmi”, posebej prilagojeno podvozje ter razporeditev mase pa naj bi po besedah iz sporočila za javnost poskrbela za izkušnjo vožnje po ozkih in zavitih cestah, kakršne ne daje noben drug superšportni avtomobil.

 

Avtomobilizem.com (Vir in foto: New Stratos.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Med zanimivostmi Ženeve bo tudi novodobni Stratos"


4momo
6 leta 2 meseci nazaj

Sanja svinja o koruzi. Jaz Italjanom ne verjamem (pa sem imel Alfo). Oblubijo par novih modelov v roku dveh let, čakaš jih pa najmajn pet! Pa še takrat se pojavi eden.
Bi pa to imel….. (jackpot kje si!)

xxl
6 leta 2 meseci nazaj

Že res, ampak, tukaj ni FCA zraven, pa mogoče bo kaj.

 
Kaj se obeta sceni starodobnikov?
Jaguar Land Rover Classic je predstavil nadaljevanje serije D-Type