Novice

Jaguar Land Rover Classic je predstavil nadaljevanje serije D-Type

Proizvajalec bo 62 let po zaključku proizvodnje v okviru svoje specializirane enote za starodobnike izdelal 25 novih avtomobilov legendarne serije dirkalnikov D-Type.

Za oddelek starodobnikov iz Coventryja to ni prvi tovrsten projekt. Enota Heritage Division je že leta 2014 prevzela projekt izdelave šestih novih vozil Lightweight E-Type, izdelanih po vzoru izvirnika, leta 2016, ko so jo preimenovali v Jaguar Land Rover Classic pa so tudi formalno razširili njeno področje delovanja z dobave nadomestnih delov in vzdrževanja na popolno obnovo starodobnikov avtomobilov znamk Jaguar in Land Rover. V okviru tega so leta 2017 predstavili rezultate projekta izdelave devetih novih primerkov modela XKSS D-Type, s katerimi so nadomestili enako število avtomobilov, ki so zgoreli v požaru obrata Browns Factory leta 1957.

Nov podvig predstavlja nadaljevanje serije D-Type, za začetek so izdelali inženirski prototip 1956 Longnose s podaljšanim pokrovom motorja in plavutjo za voznikovim vzglavjem, ki je bil prejšnji teden prikazan na salonu Retromobile v Parizu. Enako kot pri prejšnjih dveh projektih gre za dopolnitev izvirne serije z izdelanih 75 enot na prvotno (leta 1955) načrtovanih 100 enot. Vsak izmed primerkov bo izdelan v skladu z izvirno specifikacijo, kupci pa bodo lahko izbirali med specifikacijama Shortnose (1955) ali Longnose (1956).

 

Avtomobilizem.com (Vir in foto: JLR Classic.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Med zanimivostmi Ženeve bo tudi novodobni Stratos
Volkswagnov Touareg bo debutiral v Pekingu