Novice

Mercedes-AMG A35 4Matic prihaja s številno konjenico

Časi prvega razreda A so očitno daleč za Mercedes-Benzom. Današnji razred A prepričuje z dinamično podobo in primernimi voznimi lastnostmi, v katere nas prepričuje ekipa iz Stuttgarta.

Model, ki je zdaj že konkretno zapeljal v svojo četrto naklado, počasi dobiva poleg dodatnih karoserijskih različic tudi vse močnejše izpeljanke. Mercedes-AMG je kot prvo pripravil A 35 4Matic. Štirikolesno gnan izstrelek s svojimi 225 kilovati oziroma 306 konjskimi močmi in 400 Nm navora je uperjen v tekmeca iz Ingolstadta (Audi S3 s 300 KM) in Münchna (BMW M140i).

Pri njegovem dvolitrskem turbobencinarju gre pravzaprav za izdatneje prilagojeno izpeljanko agregata M260. Preko tristo »konj« in 400 Nm je posledica dodelanega polnilnega sistema motorja s kombinacijo neposrednega vbrizga goriva in zmogljivejšega dvovtočnega (twin scroll) turbopuhala. Največjo moč razvije pri 5.800 vrt/min, največji navor pa doseže pri 3.000 vrt/min. Pogonska sila prečno vgrajenega štirivaljnika se skozi sedemstopenjski dvosklopkovni menjalnik prenaša v osnovi na prednji kolesni par. Elektronsko krmiljena sredinska sklopka štirikolesnega pogona 4Matic zmore po potrebi zvezno poslati del pogonske sile na zadnji kolesni par, pri čemer ob popolni »zapori« le te tja teče največ 50 odstotkov pogona.

Tako motoriziran A35 4Matic pospeši do stotice v blazno hitrih 4,7 sekundah, njegova največja hitrost pa je omejena (ja, tako je) na 250 km/h. Ob teh zmogljivostih se človek vpraša, s kakšnim besom bo postregel vrh ponudbe malega Mercedesa A45 4Matic, katerega prihod so Nemci medtem že potrdili, vse ostale podrobnosti o njem pa za enkrat še prepustili domišljiji.

O vizualni nadgradnji žepne rakete nima smisla pretirano razglabljati, saj fotografije to dovolj nazorno prikazujejo. Naj izpostavimo ob tem, da so nalogo ustavljanja izstrelka zaupali 350-milimetrskim kolutom kombiniranimi s štiribatnimi čeljustmi spredaj in 330-milimetrskim hlajenim kolutom z enobatnimi čaljustmi zadaj.

Mercedes-AMG je novinca v nekoliko manj atraktivni modri barvi postavil na ogled in otip v živo v Parizu, na cestah oziroma v prodajnih salonih pa ga lahko pričakujemo v začetku naslednjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Mercedes-AMG, Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda Kodiaq RS v spremstvu številk
Obetavna vizija Škodinih bodočih modelov