Novice

Škoda Kodiaq RS v spremstvu številk

Čehi so Škodo Kodiaq RS v Parizu v končno javnosti pokazali tudi v živo in ob tem še enkrat potrdili, da so ji namenili najmočnejši dizel med vsemi Škodami ter dopolnili manjkajoče tehnične podatke.

Naj spomnimo, da njen dvolitrski dvoturbinski TDI ponuja dinamično navdahnjenemu vozniku v uporabo največ 240 konjskih moči in kar 500 Nm nazivnega navora. Za sodobne »športnike« in športnike je že skoraj obvezno, da je agregat povezan s samodejnim menjalnikom in tudi Kodiaq RS ni izjema. Kot je zadnjih nekaj let značilno za izdelke skupine Volkswagen, gre za dvosklopkovni DSG, v tem dinamično navdahnjenem cestnem terencu pa premore sedem prestav. Serijsko skozi štirikolesni pogon žena vsa štiri kolesa.

Vse to zadošča, da pospeši mimo meje sto kilometrov na uro v točno sedmih sekundah in nadaljuje svojo pot vse do 220 km/h, ko ji za nadaljnje pospeševanje zmanjka sape. Za 240 KM deluje to razmeroma skromno, a Škoda pravi, da to zadošča za nov rekord, ki ga Kodiaq RS s Sabino Schmitz za volanom in časom 9 minut ter 29,84 sekund drži kot najhitrejši sedemsedežni SUV okoli Nurburgringa.

Športno noto avta poudarjajo RS-u lastna odbijača spredaj in zadaj, 20-palčna platišča Xtreme, 17-palčne kolutne zavore, črni visokopolirani elementi, kromirani izpušni cevi na zadku in seveda obvezni znački RS na nosu in zadku avta. V kabini se RS napisi nadaljujejo na značkah in napisih v merilnikih ter na osrednjem zaslonu vrh armaturne plošče. Športno noto zaokrožajo še spodrezan volanski obroč, vložki iz »ogljikovih vlaken« in seveda športna sedeža spredaj z alkantaro kot oblazinjenjem. Da regljanje dizlov nekako ne zveni pretirano športno, se očitno zavedajo tudi Čehi, zato so poskrbeli za njegovo kamuflažo s pomočjo tako imenovanega sistema Dynamic Sound Boost, ki skozi ozvočenje prepričuje potnike o športnosti in dinamični navdahnjenosti Kodiaqa RS.

Prodaja naj bi stekla praktično takoj, ko mednarodni avtomobilski salon v Parizu zapre svoja vrata.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com, Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundai nadgrajuje i30 N s paketom dodatkov N Option
Mercedes-AMG A35 4Matic prihaja s številno konjenico