Novice

Mercedes-AMG GT S Roadster je srednja pot

Mercedes-AMG je pripravil srednjo možnost za vse, ki jim je 476 “konjev” vstopnega GT Roadsterja premalo in 557 “konjev” GT C Roadsterja z vrha ponudbe preveč.

Tako je, ob skupno enajst različic Mercedes-AMG-ja GT (dve sta vezani na karoserijsko izpeljanko kupe ali roadster, ostale pa na različno nabrite opcije vedno tehnično identičnega štirilitrskega V8 turbobencinarja) so zdaj primaknili še dvanajsto možnost izbire.

Bistvo slednje je ponuditi premožnim kupcem prednosti pogonske in vozno dinamične tehnike najmočnejšega GT C v povezavi z manjšo nazivno močjo in navorom. Če nas vprašate, 522 “konjskih moči” še vedno ni ravno malo in tudi 670 njutenmetrov je svetlobna leta daleč od podhranjenosti z navorom. Tudi tako “oslabljen” namreč pospeši do stotice v 3,7 sekundah, pospeševati pa preneha, ko je igla merilnika že preko 300 km/h. Ali se to zgodi pri številki 302 (GT Roadster) ali pri 309 (GT S Roadster) ali pri 316 (GT C  Roadster), je v naših očeh brezpredmetno dlakocepljenje. Navsezadnje ne bomo rabili niti prstov ene roke, da bi prešteli lastnike, ki bodo med uporabo tega izstrelka kadarkoli prišli v bližino tristotice, kaj šele do točke, ko neha avto pospeševati.

Poleg že omenjenega motorja v nekoliko šibkejši izpeljanki, si GT S z najmočnejšim GT C tako deli še prilagodljivo podvozje AMG Ride Control, ki zna nastavljati karakteristiko dušenja blažilnikov na vsakem kolesu posamično. S podvozjem pride serijsko še možnost izbire med skupno petimi režimi dinamike avtomobila (Comfort, Sport, Sport Plus, Race, in Individual).

Zmogljivejši izpušni sistem, elektronsko nadzorovana zapora diferenciala in ojačane zavore iz kompozitnih materialov (premer 390 mm spredaj in 360 mm zadaj) so bile ravno tako transplantirani iz GT C Roadsterja. Proti doplačilu si je moč omisliti »keramične« zavore, ki pridobijo spredaj tudi centimeter na skupnem premeru.

Prodaja Mercedes-AMG GT S Roadsterja steče v letošnjem letu z osnovno ceno med GT-jem in GT C-jem.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Mercedes-AMG.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Japonska stran ni naklonjena združitvi Renaulta in Nissana
Kia uvaja novo tehnologijo blagega hibrida