Novice

Mercedes-AMG še s karavanskim CLA 45 Shoting Brake

Saj smo vedeli, da se bo zgodilo, pa so Nemci zdaj tudi potrdili. Po AMG-jih A 45 in CLA 45 se je družini kompaktnih superzmogljivih avtomobilov s trikrako zvezdo na nosu pridružila še različica s poudarjeno uporabniško prilagodljivo zasnovo.

Zaradi identičnega pogonskega sklopa kot žene kumbilimuzinsko in »kupejevsko« različico, tehnično ne moremo pisati o ničemer novem. Pogonski sklop tudi v Shooting Brakeu sestavljajo štirikolesni pogon, osemstopenjski dvosklopkovni menjalnik in dvolitrski turboštirivaljni bencinar v dveh izvedbah. Vstopna opcija v CLA 45 Shooting Brake premore 480 Nm nazivnega navora in 285 kW (387 KM) največje moči. Tako motoriziran pospeši do stotice v kratkih 4,1 sekundah, pospeševanje pa se po zaslugi vmeševanja elektronskega omejevalnika ustavi pri meji 250 km/h. CLA 45S Shooting Brake žene na 500 Nm in 310 kW (427 KM) navit agregat, ki izstreli malega karavana mimo stotice v okroglih 4,0 sekundah, omejevalnik hitrosti pa ustavi pospeševanje 20 km/h kasneje kot v primeru »vstopne« izpeljanke.

Tehnične nadgradnje niso omejene samo na motor, ampak vključujejo tudi dodelave na podvozju, namenjene večanju togosti celotne konstrukcije s končnim ciljem ostrenja odzivnosti in vozne dinamike avta.

Dekorativna nadgradnja vključuje izdatno poudarjena spojlerja spredaj in zadaj, štiri konkretne izpušne cevi na zadku in Panamericana masko motorja. Za velika AMG platišča s širokimi in nizkopresečnimi pnevmatikami so inženirji spravili zmogljive kolutne zavore, v katere »grizejo« z večimi bati rdeče čeljusti z zgovornim napisom AMG. Razen napisa na zadku je druga s prostim očesom vidna razlika med navadnim CLA 45 in dodatno našpičenim CLA 45S tudi v barvi detajlov v kabini. Pri prvem so ti v rdečem odtenku, pri 45S pa v rumenem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-AMG.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ian Callum pred svežimi izzivi v lastnem podjetju
Volkswagen z novim ročnim menjalnikom