Novice

Mercedes-AMG zoper preprodajalce ekstravagantnega Project One

Avtomobilski proizvajalci si pri svojih eksotičnih, količinsko močno omejenih in posledično izredno dragih modelih vse bolj prizadevajo ustaviti avtomobilske preprodajalce.

Kot smo že pisali, celo banke priporočajo nakup dragih avtomobilov kot svojevrstno dolgoročno investicijo. Zato ni nič čudnega, da so nekateri premožni posamezniki šli še korak naprej in kupujejo nove, izredno drage in redke modele, zgolj z namenom hitrega zaslužka. Pri tem načrtno kupijo avtomobil ter ga praktično takoj preprodajo – seveda za višjo ceno, kot so jo sami plačali proizvajalcu.

Fordu in Aston Martinu, ki sta se vsak na svoj način – eden z aktualnim GT-jem, drugi pa z redkim Valkyriejem – trudila tovrstne zlorabe preprečiti, se bo zdaj pridružil še Mercedes-AMG. Slednji naj bi namreč v kupoprodajno pogodbo, vezano na nakup ene od skupno 275 enot Project One, dopisal, da kupec avta določen čas ne sme prodati. V primeru, da bo to storil, bo Mercedes-AMG lahko sprožil primerne pravne postopke.

Kako resno bodo to pravno omejitev premožni kupci spoštovali, je v tem trenutku težko reči, saj so od drugih proizvajalcev že znani primeri zlorab tovrstnih omejitev. Da se ob tem poraja nekaj dvoma v zaskrbljenost tovrstnih posameznikov, priča objava oglasa avtomobilskega salona iz Kitzbühla, ki prodaja proizvodno mesto za Project One z datumom dobave vozila 1.6.2019 za 4,6 milijona evrov. Glede na nabavno ceno avtomobila 2,3 milijona evrov se zdi, da računajo pri tem na stoodstotni zaslužek. Zanimivo bo opazovati, kako se bo razpletla ta zgodba, če bo kakšen kupec seveda zgrabil vrtoglavo ponudbo.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Mercedes-AMG.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Mercedes-AMG zoper preprodajalce ekstravagantnega Project One"


Ivan36
1 leto 6 meseci nazaj

“Zanimivo bo opazovati, kako se bo razpletla ta zgodba, če bo kakšen kupec seveda zgrabil vrtoglavo ponudbo.” Ne le 1den 12 se jih bo greblo za to ponubo, ki bo na koncu preko 6 mio˘$ … Folk ima milijarde z miljoni $ komaj preživijo leto!

 
Francoski Ligier ponovno obuja športni avtomobil
Je Mahindrin Roxor preveč podoben legendarnemu Jeepu?