Novice

Mercedesov superšportnik z več kot tisoč konji

Pri znamki Mercedes-Benz na tokratnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu niso razočarali. Svetovni javnosti so pokazali prototip superšportnika AMG Project One, ki bo prišel v serijski obliki med petične kupce v začetku leta 2019. Na voljo bo zgolj 275 vozil.

Ob praznovanju petdesetletnice obstoja Mercedesovega športnega oddelka AMG so pri najstarejši avtomobilski znamki na zemeljski obli predstavili izjemno mojstrovino na štirih kolesih, pri kateri so znanje črpali iz Formule 1. Resda gre pri tokratnem superšportniku, ki ga predstavljajo na salonu v Nemčiji, zgolj še za prototipno verzijo, a naj bi že koncem prihodnjega leta začeli proizvajati povsem serijsko različico.

Pri razvoju prototipnega AMG Project One so se inženirji poslužili nekaterih rešitev iz dirkalnega športa, pri čemer velik del pogonskega sklopa izvira iz Formule 1. Tako so znani 1,6-litrski šestvaljni turbobencinski agregat, ki se lahko zavrti vse do 11.000 vrtljajev na minuto, združili s štirimi elektromotorji (dva sta integrirana na sprednji osi), kar pripomore, da celoten sklop proizvede več kot 1.000 »konjev« največje moči. Mercedesov cestni bolid naj bi tako zmogel peljati s hitrostjo več kot 350 km/h, od 0 do 200 km/h pa pospešiti v manj kot 6 sekundah.

Mercedesov superšportnik naj bi prišel v serijski obliki na ceste že čez leto in pol, zanj pa bo potrebno pripraviti 2,3 milijona evrov (brez davka).

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Mercedesov superšportnik z več kot tisoč konji"


Bucko99
6 leta 7 meseci nazaj

Ne razumem tega koncepta z 1.6 motorjem ? Mar ne bi bilo bolje da bi kupil Rimca ?

noj
6 leta 7 meseci nazaj

Škoda, ker ni podatka o teži. Ta bi znala bit zanimiva, glede na koncept avtomobila. Drgač pa hudo, predvsem agregat!

 
Prenovljeni Fordov Mustang tudi v Evropi
Audijev pogled v prihodnost