Novice

Mercedes-Benz bo elektrificiral celo razred G!

Medtem ko naj bi leta nazaj Nemci razmišljali celo o tem, da bi razred G v celoti umaknili iz ponudbe, so si na srečo premislili. Po zadnji izjavi Ole Källeniusa pa povzemamo, da bo razred G ne samo obstal, ampak morda celo zadnji Mercedes-Benz, ki bo kadarkoli izdelan.

Če smo na zares drugo generacijo terenske legende čakali kar štirideset let, pa se novemu šefu Mercedes-Benza očitno zdaj mudi iztržiti kar največ iz njegove priljubljenosti pri premožnih kupcih. Napoved, da bo tudi razred G postal električno gnan, ni zgolj govorica, ampak je prišla v zelo jasni izjavi neposredno iz ust novega šefa Mercedes-Benza Ole Källeniusa, ki je dejal, da so prižgali zeleno luč za umestitev razreda G v naraščajočo električno družino EQ.

Novica se lepo poda k napovedi istega gospoda, da bodo Nemci v prihodnjih letih vložili skupno 10 milijard evrov v širitev palete baterijsko-električnih modelov EQ. Aktualni cilj je do leta 2022 predstaviti več kot deset novih strogo električno gnanih Mercedes-Benzov EQ.

Glede na to, da je ta odločitev še zelo sveža, je seveda utopično pričakovati, da so znane tudi že vse tehnične podrobnosti modela. Kljub temu ima sklepanje, da bo model vsekolesno gnan in da bo skupna sistemska moč elektromotorjev, vsaj v najzmogljivejši izpeljanki, z lahkoto vredna značke AMG, najbrž kar dobro možnost uresničitve.

Fotografije prikazujejo tradicionalno gnan model razreda G.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V Los Angelesu bo predstavljen koncept ID. Space Vizzion
Kljub združitvi naj bi PSA in FCA ohranili celoten nabor znamk