Novice

Kljub združitvi naj bi PSA in FCA ohranili celoten nabor znamk

Izvršni direktor skupine PSA je v intervjuju za francosko radijsko postajo BFM Business potrdil, da po združitvi ne nameravajo opustiti nobene od obstoječih znamk obeh koncernov.

Carlos Tavares, ki naj bi tudi v združenem podjetju opravljal funkcijo izvršnega direktorja, je zavrnil trditve, da naj bi združitev posledično prinesla ukinitev kakšne od znamk. Po nekaterih mnenjih, naj bi namreč predvsem določene znamke pod okriljem skupine FCA za ohranitev potrebovale znatne finančne vložke in naj bi, glede na pokritost posameznih segmentov, lahko obenem predstavljale neposredno konkurenco sestrskim znamkam skupine PSA.

Po njegovih besedah naj bi bila ohranitev teh znamk svojevrsten izziv, s katerim se nameravajo soočiti predvsem zaradi izjemno bogate zgodovine, ki jim je skupna ter predstavlja temelje, na katerih nameravajo graditi prihodnost. Zaradi tega trenutno ne vidi potrebe po ukinitvi znamk, saj v vsaki od njih vidijo določen potencial. Po združitvi jih bo tako pod okriljem skupnega podjetja res kar nekaj, vendar še vedno manj kot pod skupno streho skupine Volkswagen.

Naj spomnimo, konec preteklega meseca so predstavniki skupin PSA in FCA potrdili pogovore o združitvi obeh skupin ter predstavili prve podrobnosti v zvezi z združitvijo. Tavares je še dodal, da naj bi združitev s časom prinesla izboljšano produktivnost, ter da so pri obeh skupinah pripravljeni na sprejetje določenih prilagoditev, ki naj bi omogočile odobritev združitve s strani Evropske Unije. Dodal je še, da glede na kompleksnost vseh postopkov pridobivanja dovoljenj s strani regulatorjev, predlagana združitev ne more biti realizirana prej kot v roku enega leta, v prihodnjih tednih pa naj bi dokončno oblikovali ter podpisali obvezujoč dogovor.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: PSA, FCA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz bo elektrificiral celo razred G!
Nemčija z višjimi spodbudami za nakup elektrificiranih vozil