Novice

Mercedes-Benz EQC na preizkusih v Španiji

Po kvaliteti fotografij je seveda povsem jasno, da ne gre za izdelek avtomobilističnih fotografov, ki skriti potrpežljivo čakajo na pravi trenutek, da v objektiv ujamejo zamaskirane modele v prihodu med preizkusi na prostem. V zadnjih letih smo se namreč že kar navadili na “uradne” vohunske fotografije.

Z lepim naborom fotografij zamaskiranega izključno električnega križanca, ki mu je znamka Mercedes-Benz nadela ime EQC, so nam tokrat postregli kar pri proizvajalcu. Z njimi hkrati najavljajo prihajajoči model s področja Daimlerjeve elektromobilnosti ter poudarjajo obsežnost in pomen sistematičnega temeljitega preizkušanja njegovih lastnosti v najrazličnejših pogojih.

V vročo Španijo so jih odnesli ekstremni klimatski pogoji. Po zaključenem preizkušanju na izjemno nizkih temperaturah so se namreč lotili vpliva suhe vročine. Slednja, v nasprotju z mrazom, ki “le” prazni baterije, prinaša nove izzive  potencialne okvare baterij, zato so med drugim posvetili sistemu ohlajanja baterij, razmeram povečanih potreb po električni energiji (predhlajenje, optimalno hlajenje kabine), hrupu posameznih komponent, posebnostim polnjenja v vročini ter spreminjanju električnega dosega v povezavi z vsemi naštetimi dejavniki. Dodatno se v Španiji spopadajo tudi z vplivom finih prašnih delcev in preverjajo učinkovitost tesnenja.

 

 

Očitno se pri najstarejšem proizvajalcu zavedajo, da morajo ob navalu tekmecev na trg električnih avtomobilov izpostaviti področja, na katerih pozitivno izstopajo, zato so se v najnovejšem primeru osredotočili na opis podrobno razdelanega procesa preizkušanja. V okvirnem obdobju štirih let, kolikor so jih namenili modelu EQC, je vanj vključenih skoraj 200 prototipnih avtomobilov in več sto strokovnjakov. Prisegajo na kombinacijo digitalnega preverjanja in preizkusov v realnem okolju, kjer večji pomen namenjajo slednjemu. Sezonsko gre za tri poletja, s temperaturami do 50 stopinj Celzija, ter tri zime, kjer temperature padejo do -35 stopinj Celzija, lokacijsko gledano pa so se z EQC odpravili v Nemčijo, na Finsko, Švedsko, v Španijo, Italijo, ZAE, Južno Afriko, ZDA ter na Kitajsko. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, namreč prisegajo na zagotavljanje standardov visoke kvalitete – preden nov model preide v proizvodnjo, mora doseči stopnjo zrelosti, kot jo določa Mercedes-Benz.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyoti dvojna zmaga v Le Mansu
Nova generacija legendarnega Suzukijevega terenca